Jordskalv, den 12 maj 2008

    
Idag har jag upplevt något nytt. igen!  Klockan 14.30, kinatid, så står jag utanför mitt klassrum och pratar med en förälder. Plötsligt hör jag viss oro från klassrummet, till och med aningen högt. Barnen ropar att det skakade och att den höga bokhyllan absolut rörde på sig. Jag kände möjligen att det blev lite oroligt under mina fötter. Kanske hade jag ätit för lite till lunch? Jag gick in i klassrummet för att säja "hej då".
När jag strax efteråt kommer ut  på skolgården för att hämta lite luft, så möter jag en förälder som meddelar att det varit ett jordskalv. Jaha ja.....har nu läst att det varit ett skalv söderut med siffran 7.5 på Richterskalan. Nyhetssändningarna rapporterar många döda i det området. Ska nu titta på vad CNN, BBC och de engelsktalande tv kanalerna säjer.
Ja, att leva här ger mig dagligen nya upplevelser. Dock är inte alla av denna allvarliga karaktär.
Imorgon ska jag,klassen med 14 elever och tre arbetskamrater åka på lägerskola. det blir vandring på en orörd del av Muren i 10 km, vidare bussresa till Chengde, en stad som ligger ca. 23 mil norrut från Beijing. I Chengde hade kejsarfamiljerna på 1700talet sitt Sommarpalats, Chengde Mountain Resort. Där finns också många fina tempel att utforska. Kultur för hela slanten! Tror detta blir en fantastisk resa och ett väldigt bra slut på vårt tema om Kina.
Hoppas innerligt att några jordskalv inte hittar dit.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: