Beijing-Stockholm, tur och retur och SWEAFEST

    

Återkom igår efter att ha varit hemma i Stockholm i fem dagar, mest jobb.Men jag hann med lite fritid också, middagar med vänner och döttrar och lite promenader i stan.  Stockholm visade sig från sin svalare sida och det gjorde mig inte så mycket, eftersom tiden att vistas ute var klart begränsad denna gång. Men om lite mer än två veckor åker jag och Bosse hem för sommaren. 
Det var smidigt att åka från och komma till den nya flygterminalen, som ska vara en av världens största....Och den är verkligen stor! Kul att uppleva en välstrukturerad flygterminal med gott om personal vid incheckningen,tydlig skyltning och många sittplatser vid gaterna. Mitt enda klagomål är att det inte någonstans på terminal tre gick att köpa gin. Men det kan man faktiskt också vara utan. I nödfall!

image308
Ingången till terminal 3, där SAS har sina incheckningsdiskar.

Här i Beijing var det varmt. Det var 32 grader när vi landade runt lunchtid.
För mig började då ett väl genomtänkt program för resten av dagen. Klockan 17 skulle jag och Bosse vara på SWEAS vårfest på SAS Radisson. Ett snabbt besök på Yashow, frissan, lunch på gående fot, dusch och ombyte och se jag hann.
Att jag var jet lagad var bara att bortse från. Nu var det fest! Tur att man är "ung", nåja, men i varje fall pigg.
Schlager och glamour var temat för festen. Verkligt passande just denna afton, när schlagerfinalen skulle avgöras.  Men här på SAS Radisson kom vi mitt i hela schlagervärldens artister. Allt från dubbla upplagor av Bröderna Herrey och Magnus Uggla till Agnetha Fältskog, Afrodite och många fler. En verkligt stjärnspäckad afton vill jag lova.

image309
Vid vårt bord satt Bröderna Herrey, delar av Afrodite samt dansbandsmusiker. Hög stämning var det!

Kvällen var ljuvligt varm, dryckerna goda och det var maten likaså, i stort sett..... Jag var inte förtjust i kaninen som serverades till förrätt.  De som åt den tyckte den smakade  utmärkt. Men, man får tycka olika! Varmrätten bestod av oxfillé med olika tillbehör, mycket gott. Till dessert serverades glass, som var vackert  upplagtd och smakade fantastiskt bra.  
Musiken och underhållningen stod Lars Vegas Trio för.
Stämningen var hög genom hela kvällen.

image310
Hög stämning!

Denna vecka har också Karolina, en vän och tidigare kollega, varit här. Hon bor numer i Stockholm. Men vi sågs någon timma innan jag åkte till Sverige och vi sågs här på festen. Karolina, Bosse och jag saknar dig! Bara så du vet. Jättemycket!!!

image312
Karolina och jag. Ja, det märks att jag är nästan 30 år äldre.....Men roligt har vi!!!!

Visserligen började jag känna av att jag varit uppe länge. Resan hit, förberedelserna, festen, men man kan inte ge upp så lättvindigt. Alla som känner mig vet att min envishet är både min bästa och sämsta egenskap. Dags alltså för efterfest.Vi var nog runt ett tjugotal som tog taxi till Block 8, The Beach och deras takterass. Har förstått att detta är ett "inneställe". Nåja, det kan vara trevligt ändå. Visserligen var det svårt att få slå sig ner i en soffa. ( Det fanns många lediga) För detta ville man ha extra betalt, förutom de 100 yuan som vi redan betalat för att få komma in. Det dröjde tills vi förstod att till de flesta sofforna hörde ett dryckesbord. Så... de extra pengarna för att få sitta, inkluderade "fria"drycker. Nåja, fria var de ju inte.....
Stället var häftigt och det var som att befinna sig på en sandstrand med trätallar att gå på.

image314
En av barerna på sandstranden.

Tiden gick fort och även denna kväll fick ett slut. När klockan var 3 på morgonen så begav vi oss hemåt. Jag måste nog erkänna att det var "en lång dags färd mot natt".
Och vilken fest!!!!!

Tack!
Karolina i Sthlm!!!!

Ni hao!!! Sitter här hemma måndagsmorgon i Sthlm, börjar jobba om 45 minuter. Blir rörd när jag läser ditt inlägg. Har verkligen haft en toppenvecka i Beijing. Känns bra att ni bor kvar ett tag till och ännu bättre att ni kommer hem till Sthlm om några veckor. Njut av ert underbara Beijingliv!!! Kramar

vivi

Ja jädrar...vicken fart det är i dig...Tack för i torsdags. I stockholm. Glömde min present..! Ses snart! Kram från
mig , martina och märta.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: