Vandra vidare

    

Jag har tidigare berättat om att jag ofta här i stan lär mig nya saker. Så också denna fredag. Ja, i torsdags också förresten. Jag har blivit med bankomatkort. Känns faktiskt riktigt bra. Har dock ännu inte riktigt klurat ut i vilka bankomater jag kan göra uttag. Men det visar sig nog efter hand. Jag gjorde ett bra försök i en bank som ligger på bottenvåningen i mitt hus i torsdags kväll. Till att börja med gick det bra. Men vid ett tredje försök att ta ut pengar, så var de slut. Ja, pengarna i bankomaten alltså. I Kina är det 100 yuan sedlar som är den högsta valutan, så det blir det blir några stycken man får. (100 yuan motsvarar ca 88 svenska kronor.)
Idag gjorde jag ett par nya försök med tre olika bankomater. jag hade nog otur för antingen fanns det inga pengar i dem eller också passade inte mitt bankomatkort.
Bestämde mig för att spatsera iväg till "min bank". Var beredd på att sitta i kö i minst en timma.

image219
Banken väntar.

Döm om min förvåning när jag fick nummerlapp A 252 och det var A 246 som var på gång. Väntan blev endast 15 minuter. När det blev mitt nummer stegade jag fram till kassörskan, satte mig och meddelade på engelska att jag ville göra ett uttag med mitt bankomatkort. Summan skerv jag på ett papper och blev sedan på kinesiska uppmanad att slå in min kod på dden lilla dosan utanför luckan. So far so good.... Efter en stund fick jag upprepa proceduren. Därefter blev jag uppmanad att studera ett räkneverk som räknade mina hundralappar så att jag fick rätt antal. denna procedur upprepades två gånger och sedlarna buntades ihop snyggt och prydligt. Jag tilldelades ett kuvert med pengarna i och sen var det klart. Lätt som en plätt. Men jag ska fortsätta att utforska bankomaterna så jag lär mig vilka just jag kan använda till mitt kort. Och!!! Det finns mycket tydliga instruktioner på engelska också. Bra va?

Aftonen blev mycket lugn och avslappnad med middag på thailändska Purple Haze tillsammans med Anna (vän och kollega) och Bosse. Förutom god mat slank det också ner någon drink.

image220
Frozen Margarita, men inte som Emmas Melonmargarita.......

I morgon åker Bosse till Sverige och jag får då bråda tider att hinna med hushållsarbetet. Jag har nu i alla fall gjort slag i saken och ska få en aiyi ( hemhjälp) som kommer och städar lägenheten varje torsdag. Det ska bli jätteskönt. Här blir det verkligen dammigt. Känns som om det blåser in grus som lägger sig överallt. Men Beijing är en stor stad, inte att förglömma.

Hoppas på vackert vårväder i helgen. Kanske blir det så varmt att det går att sitta en stund på en uteservering? 

Pydd

Sssssnart kommer jag :-)

Kram till lilla mamsen från blåsigt skåneland

Kerstin

Hej!
Lycka till med bankomatkort och städhjälp!
Kram!
Kerstin

Anonym

Hej Ditte.
Ja men skulle det vara sa att du saknar "min" margarita kan du bara fraga Ninni om receptet, hon var med och gjorde den kan man saga... eller hur Ninni!!
Sa det har antligen blivit bankkort pa ssb. vad skont att det oxa aven funkar =)

Men da kommer det bli tomt for dig utan bossen.. nar kommer han tillbax.
Ha det gott ditte. kram kram

Helene2

Snart kommer jag också...20 dagar kvar......då du Bosse får du inte lätt med tre tjejer till att hålla reda på ......kanske bra att du är i Stockholm och vilar upp dig!
Både H1 och H2 kommer att hålla hög fart mellan aktiviteter och shopping.
Nu är sportlovet i Stockholm slut, hur ska vi orka arbeta i tre veckor!
Kram Helene Holmberg (H2)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: