Språklektion hos optikern

    
Dagen mötte oss med mulet väder. Lite trist, men tillvaron blir inte roligare än den man gör sig. Vi var fyra glada typer som på morgonen åkte till "glasögonmarknaden". Själv skulle jag korrigera de glasögon som jag köpte i november. Jag har liksom inte sett så bra med dem. De behövde bara justeras i bågarna så var den saken ur världen. Och nu blev de plötsligt användbara.
De övriga tre; Monica och Helene ( vänner) plus Helen (dotter) skulle beställa helt nya glasögon. Helen ( dotter) har inte haft ett par fungerande glasögon på länge och bestämde sig för att köpa två par, nu när hon ändå var i gång.
Att välja bågar var inte så enkelt. Utbudet är gigantiskt och alla expediter ville att bågarna skulle köpas hos just  dem. Vid några tillfällen blev expediterna osams om oss och våra inköp. Men... vi var samlade och visade tydligt vad vi ville ha. Någon av försäljarna försökte också "byta" bågar. Tur vi varit med ett tag! Skratten hos oss blev många.

image244
Kanske just inte dessa bågar sa Helen.....men synundersökningen gick bra.

Sammanlagt inhandlades sex par glasögon, samt ett par solglasögon. Inte illa!
Det blev lite väntetid innan allt var klart och jag fick en kinesisk språklektion på köpet.

image245
Språklektion; bäst att anteckna för att minnas. Helen är också intresserad.

Vi gick igenom de olika färgerna på kinesiska och jag kämpade med uttalet. Till sist tror jag de var ganska nöjda med mig. Sen återstår det förstås bara att komma ihåg hur det var.....

När vi var klara med allt så var himlen om möjligt ännu mer grå och det hade börjat att regna. En god smörgås till lunch på ett närbeläget café passade oss perfekt.

image246
Nyinköpta glasögon, sex par för 1600 yuan. Inte illa!!!!

Det blev sedan en snabb runda på Pärlmarknaden också. Passade bra nu när det ändå regnade med en "aktivitet" inomhus. Det blev några pärlhalsband, jackor och jeans. Bra att gå i grupp och shoppa. Priserna blir bra mycket lägre; och det är aldrig fel.

Aftonens utsvävningar är inte helt klara, men vi är ett stort gäng som ska ses här och sedan blir det middag i Ritanparken. Därefter väntar Lan ( häftig bar och nattklubb) och sen får vi se......
jossan

haha vad nyttig med språk lektion hos optikern. det låter mycket med 6par glasögon och ni var 4st som skulle ha glasögon. men men... är man beroende av nya glasögoin ska man inte ge upp, och det gjorde ni verkligen inte.

Kerstin

Hej!
Härligt att du har kul på alla sätt tillsammans med dina trevliga gäster!!
Hälsa alla! Kram från Kerstin


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: