Skärtorsdag och hattparad

    
I morse när jag kom ner till skolbussen så regnade det. Nej, inget ösregn, utan mer lite droppande. Kändes riktigt skönt. Här i Beijing har det inte regnat sedan i november, vad jag kan minnas. Kanske kan luften kännas lite bättre under dagen när regnet upphört. 
Tog en rask promenad i omgivningarna under förmiddagsrasten. Många träd är på väg att slå ut och även gräset har börjat bli grönt på sina ställen. Luften kändes faktiskt lite bättre.... Här var alldeles tyst och stilla. I just detta område, som ligger granne med skolan, bor många av våra elever. Det finns flera liknande områden i närheten, så många barn har gång och cykelavstånd till skola och förskola.

image232
En del av Legend Garden.

Skärtorsdag var det. En ganska vanlig arbetsdag, men med lite påskinslag. Klockan 13.40 skulle den årliga "hattparaden" äga rum och därefter "fika med påskbakelse" till barn, föräldrar och personal utomhus.
I min klass har vi inte ägnat oss åt något påskpyssel i år utan vi tittade på "Svensson, Svensson" i  stället. Att pyssla tillhör INTE min favoritsysselsättning vare sig det är jul eller påsk. hattarna som "min klass" bar  var tillverkade hemma som läxa. Jag tror nog att alla skolbarnen haft detta som läxa under veckan. Hattarna var verkligen olika och eleverna hade använt sin fantasi. Min egen hatt blev dock tillverkad i all hast..... Har jobbat sent hela veckan och inte haft så mycket tid att prioritera till konstfulla, utsmyckningar av hatt. I morse for jag således in i makens garderob och hittade hans solhatt. Den kunde nog dekoreras och användas.

image233
Klass 4-6  i sina hattar. Även jag har hatt!

Alla skolans elever, med de yngsta i täten, traskade ett varv runt skolan och fick aplåder av föräldrarna när de passerade. Nästa moment var att samla förskolebarnen och skolbarnen på en liten "scen" där samtliga skulle sjunga om "Lilla Gullefjun". Tur var, att jag inte i förväg meddelat klassen detta. Nu ställde de snällt upp sig, men om de riktigt sjöng med i texten vet jag inte. Det gjorde i alla fall de små. Vi hade som sagt var inte tränat.

image235
Alla skolans elever i sina hattar.

Solen sken och alla var glada. Det blev även besök av en "påskkärring," nyinflugen från Blåkulla och medförandes en stor korg med smågodis, som alla fick njuta av. Gott, gott! ( Undrar just hur det blir med påskägg för min del i år....?)

image238
Påskbakelserna väntar.

Även i morgon långfredag, jobbas det på SSB, likaså på annandag påsk. För påsk firar man inte i Kina. Alla jobbar, så det känns inte så konstig. Jag är ju här! Vi har tre dagar ledigt nästa vecka, marslov, och det ska bli skönt. Då kommer en av döttrarna hit; Helen.  Jippiiiii! Liv stannar hemma i år, men jag längtar så efter henne också. Dessutom kommer två vänner tillbaka till oss.; Monica och Helene. De var här förra våren och fick "mersmak". Jättekul!
Ska nu samla mig inför morgondagen. Det ska då först bli lite påskpyssel. Klassen ska måla ägg tillsammans med sina "faddrar" Drakarna, femåringarna. Äggen ska vi sedan äta till vår påsklunch, som kommer att gå i lite svenska tecken.
Efter lunch får klassen besök av ett par ungdomar som just varit i Tibet och som ska berätta om sin resa dit.
Avslutningen denna dag blir en föreställning av Ruskaby Skola, som lärarna ska spela upp för eleverna.

Långfredagens afton träffas vi ett gäng hemma hos oss på påskmatsknytis. Tur att IKEA finns med lite svenska varor. Men en del tog redan Bosse med från Sverige förra veckan då han kom tillbaka.

Min ihopsamling blev ganska kort.... har just blivit utbjuden på middag av Bosse nu i kväll. Jättetrevligt! Får samla ihop mig mer en annan gång/dag.

Anonym

Ditte, Du är faktiskt bäst! Vad bra du skriver!!! Alltid kul att läsa din blogg och roligt att du skriver om både vad som händer dig och om annat i Beijing som är roligt och intressant att läsa.
Tack!!

Pydd

Sara och jag har just läst din bloggis och vi läääääängtar till våriga Peking ;-) snö och rusk ére här hemma bläschhh!!
Snart kommer vi kramisar Pydd och Marabouan

Eva

Hej!

Du har
ju inte lov nej.... Det trodde jag, men det är klart att det är annorlunda! Hoppas dock att dagen, födelsedagen, blir bra!
Grattiskram
Eva

Anonym

Hej Ditte och ett STORT Grattis till dig !
Hur ska denna dagen firas? var blev det middag?
Barnen ser lika söta ut som alltid på påsken i sin hattar. Kul att läsa att ni har det bra!!
Sjläv har jag ju varit ledig idag o ska vara ledig på må¨ndag, men när man är i Beijing så tänker man inte på det. Men skönt med ledihet är det alltid.
Kram på dig
kram kram/emma

vivi

GRATTIS, GRATTIS i efterskott...!!!! Jag visste att du fyllde igår ..men min lilla bebis håller mig så upptagen så jag inte hinner sitta vid datorn..! Hon har blivit dubbelt så stor på en vecka.. Har Helen kommit fram ? Ha en trevlig påsk..hälsa Bosse. ! Tusen kramar till min Ditte

adde

Hej Ditte!! Kanske är du inte den jag tror,men hör gärna av dej om du känner i gen mitt namn..Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: