Shoppinghelg

    
Denna helg har jag ägnat en hel del åt shopping. Igår var det disigt i luften= dålig luft. Men det var ändå ganska varmt för att vara i början av mars, +16 under dagen.
Mina fötter hade uttryckt ett önskemål om nya skor. Jag beslöt att göra dem till viljes. Tog en taxi till en "outlet" en bit bort. Där hade jag av vänligt sinnade kollegor, fått veta att utbudet av skor och väskor var enormt. Någon/ några väskor behövde jag ju inte. Inhandlade två förra helgen... Och visst fanns det skor! Nu har jag ju fortfarande problem med min tå, som tidigare ( år 2003) blev mycket omilt behandlad av en garderobsdörr som föll ner på den. Men nog skulle väl även jag kunna finna skor här. Alla kända märken och ÄKTA sådana, fanns att tillgå. Dock fanns inte alla skor som föll mig på läppen i min storlek. Men tre par hittade jag i alla fall, i äkta skinn. 
Jag hade kunnat fortsatt shoppa på denna outlet, men nu var det skor jag behövde så det fick räcka dena gång.

Lunch blev det hemma hos en kollega med stort matlagningsintresse, Mikael. Han bjöd mig och Anna (vän och arbetskamrat  från skolan) på wokade räkor, marinerade i vitlök och chili. Mums! Han är verkligen duktig på att laga mat. Därefter serverades en utmärkt kopp espresso, bryggd i hans egen espressomaskin, direktimporterad från Italien hit till Beijing. Givetvis maldes kaffebönorna, i det importerade, italienska kaffet, á la minute i en kaffekvarn. Inte illa!

Jag hade fler ärenden att uträtta denna dag, så en taxi till det franska varuhuset Carrefour var min nästa programpunkt. Här inhandlades en dammsugare, röd och fin. Dessutom till ett bra pris, 190 yuan. ( Något mindre i svenska pengar) Ja, jag vet Bosse.... Du tycker den är helt onödig. Men den kan nog vara bra att ha. Jag har faktiskt tänkt på saken länge..... Förutom dammsugaren köpte jag ett par kuddar, samt ett fint påslakanset. 
Jag tycker att detta varuhus går an att handla i, så länge jag inte närmar mig kassorna och betalningen. Nu hade jag bara fyra saker. Ja, dammsugaren var betald, så då återstod tre artiklar att betala. Letade efter en SNABBKASSA. Såg en skylt på kinesiska om något där det stod siffran 5. Bra, tänkte jag. Kanske kan jag slippa att köa i 45 minuter i värmen för att få betala. Alla andra hade säkert mellan 50 och 100 saker i sina vagnar. Jag bar mina! Jag letade och letade efter snabbkassan. Jag följde pilar, fortsatte att leta. Hittade en säkerhetsvakt vid utgången. Frågade honom,  på svenska och LITE kinesiska. Han skakade på huvudet och visade mig kassorna där alla andra stod i långa köer. Jag gav mig inte.
Hade bara fyra saker att betala. Lyckades till sist, helt slut och varm, komma "felaktigt" in i en kö, bara åtta före. Puh!!
Vilken pärs! Taxi hem! 

Söndag. Anna och jag bestämmer oss för att äta lunch tillsammans. Det är +20 och nästan blå himmel. En del föroreningar idag också...Men det är varmt och det är den 9/3. Det får bli sandaler och "halvkorta byxor. Kanske lite för kallt tycker flera kineser som inte tar av långkallingarna före den 15 mars.
Då upphör också uppvärminigen av vår lägenhet. Ska bli skönt. Jag gillar ju när det är +19 inomhus. Här har jag utan att kunna påverka det hela haft runt +25. Värmen går nämligen inte att reglera. Vill man ha svalare är det AC som gäller...... Undra på att man blir torr i skinnet. Dessutom är det torr luft ute också. Skönt med vår!

image229 
Anna och jag lunchar på "the Olive" som ligger i vårt hus. Tänk att kunna sitta ute den 9 mars.

image230
Dags för sandaler igen!

Även denna dag blev det lite inköp. Igår köpte jag grönt te. Ska vara extra nyttigt med blad. Vi har haft tepåsar innan.
Läggs bladen i en vanlig mugg, så blir teet beskt efter ett tag och dessuton får man tebladen i munnen. Jag gjorde slag i saken och köpte dels en liten söt, röd tekanna och två temuggar därtill. Muggarna är så beskaffade att de har en sil och där stannar bladen. Två muggar och en tekanna för 45 yuan. Inte illa! 
Avskutningsvis passerade jag vår blomsteraffär och köpte en korg med blommor. Den gick bara inte att motstå. 
"Man måste ju unna sig lite", eller.......

image231
Skor, dammsugare och blommor.

Har varit "gräsänka" i lite mer än en vecka, men på torsdag kommer Bosse tillbaka. Förhoppningsvis med ett nytt visum.

Kära vänner därhemma och älskade döttrar; jag jag saknar er!  
 

 
Karolina!!!

Åhh... vad jag kom på att jag längtar efter er när jag såg kortet på dig och Anna. Det stack till i mitt lilla hjärta. Hälsa Anna. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: