Omväxling förnöjer

    
Det vill som sagt till att hinna med.....Som jag tidigare nämnt så känns det som om tiden här i Beijing går ännu fortare än hemma. Och det vill inte säja lite det!
I förra vecka hade jag besök av en "gammal" elev till mig, Isabella, och hennes bästa väninna Madde. Gammal är ju inte rätt ord. Flickorna är nog bara 22 år. Kul med ungdomar i huset! De turistade, shoppade och hann även med ett besök i Shanghai. Inte dåligt på en vecka!
Jag jobbad så den tid vi hade tillsammans blev främst i söndags. Vi började på förmiddagen vid Lamatemplet, fortsatte mot sjöarna för promenad och vidare mot Silkmarket och shopping.

image221
Isabella och Madde vid Lamatemplet.

Och shoppa,det var dessa tjejer enormt duktiga på. Vi började längst ner på "Silk" med avdelningarna för skor och väskor. Utbudet är verkligen enormt. Gjorde upptäckten att jag nog legat av mig lite och slagit mig till ro, åtminstone vad gäller shopping. De unga gästerna tyckte absolut att jag behövde en ny handväska. En som var lite mer modern än min gamla, lilla, svarta, Eastpack väska i tyg. Denna lilla väska, som rest med mig jorden runt...och får plats i min skolryggsäck. Praktiskt, så att den för säkerhets skull inte ska tappas bort. Nåja, garantier mot detta finnes ej.
Det blev en ny väska och inte bara en. När jag nu ändå var i gång och hade smakråd till förfogande var det lika bra att slå till på två väskor. Vad jag nu ska ha dom till? Dessutom behövde jag ett par nya inneskor till jobbet. Hittade ett par som fick duga. Tyvärr, har det vid användningen redan första gången konstaterats att de inte var brukbara. De var alldeles för varma. Fötterna, för att inte tala om sockarna, kändes som om de varit ute i regn en längre tid. Soptunnan nästa!
Men väskorna har jag börjat att använda. Ja, jag har använt den ena i denna veckan. Får prova den andra nästa vecka. Sedan får väskköpen utvärderas. Noga. Kanske återgår jag till min gamla lilla Eastpackväska. Vi får se?

image222 
Väskorna och de obrukbara skorna. Vad säjs? Lite tveksam är jag....Men enligt tjejerna mycket modernt.....väskorna alltså.

Efter att ha inhandlat minst 10 plastkassar, mest med tjejernas saker, så tog jag en taxi hem.Kände att det underlättade, så att både Isabella och Madde skulle kunna fortsätta shoppingen ett tag till. Det var två mycket nöjda tjenjer som kom hem till Gongti Beilu ett par timmar senare och visade mig alla sina "fynd". Tur att man inte längre är ung och behöver så mycket tänkte jag först. . Men vid närmare eftertanke shoppar jag också en del. Jag bara sprider ut inköpen över en längre tid... 
Kvällen avslutade vi med en jättegod middag på en kinarestaurang  tillsammans med två av mina  vänner, Sussie och Kristina, samt Sussies dotter Karro.
Måndagen kom och då skulle mina unga gäster åka hem till Sverige. Men innan planet skulle gå var ett besök hos mig på Svenska Skolan inplanerat. Madde och Isabella skulle komma mellan 11.30 och 12. Jag hade rastvakt och var ute på gatan och tittade efter dem. Totalt osynliga. Tiden gick och jag visste att de behövde vara på flygplatsen runt klockan 13. När klockan var 12.30 så ringer jag till Isabella. Då visade det sig att taxichauffören inte hittade till skolan trots en bra beskrivning på kinesiska. Han var en bit bortom flygplatsen. Jag gav luren till skolans kinesiske kock som beskrev hur  taxichauffören skulle köra för att komma till skolan. Men när det efter en kvart inte dykt upp någon taxi blev det ett nytt samtal och ny färdbeskrivning. Strax efter klockan 13 kom taxin med flickorna. De var i alla fall inte bortrövade. Men inte var de glada .... Någon titt på skolan blev det ej. Mimmi, min kinesiska assistent, uppmanade chauffören att omedelbart ta flickorna direkt till flygplatsen. Dessutom GRATIS! Han hade ju velat runt med dem i nästan två timmar. Ja, så kan det också bli. Vill till att vara flexibel.

Nu i veckan har vi på Svenska Skolan haft besök av rektor och studierektor på SSHL;Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. En kollega och jag var tillsammans med en representant från skolstyrelsen bjudna på middag, på en mycket kinesisk restaurang av vår rektor Mona. Det var en givande och trevlig kväll och vi hittade några punkter där våra skolor kanske kan få till ett samarbete i framtiden. ( SSHL rektorerna var i Kina för att medverka vid två stora studentmässor, en i Beijing och en i Shanghai. Så det var inte endast för vår skolas del de var här.)

image223 
I väntan på en "kejserlig måltid", Jag, studierektor på SSHL, rektor Mona, rektor på SSHL, Tarja som är lärarkollega och Rune, Monas make.

Visst ja! Höll på att glömma.... I lördags hade jag  "dammiddag", ja de flesta är nog mer att betrakata som tjejer. Det var riktigt roligt att försöka laga lite svensk mat med kinesiska ingredienser. Det blev en bit paj till förrätt, en fläskfilégryta med klyftpotatis till varmrätt och färska jordgubbar till dessert. Jag upptäckte att jag inte hade vare sig förrätts/efterrätts tallrikar så det räckte, så det får bli veckans nya inköp. Men det gick så bra att äta ändå. Mei Wenti; inga problem! Vi är i Kina!

image224
Glada vänner samlade till middag.
anna

hej på dig !

är du inte medlem i gratisbio ännu ? isåfall tycker
jag att du ska bli det nu. gratisbio är en sajt som
många andra kan tyckas. de säger man får gratisbio
biljetter och gratis present kort på affärer så som
kicks hm vero moda åhlens stadium och en massa mer.
visst tänkte jag och blev medlem. men vet ni vad ?
nu sitter jag med present kort för över 2000 kronor. det enda man behöver göra är att samla poäng genom att bli medlem på olika sidor, att värva en massa vänner och liknande. hur bra är inte de ? detta är helt gratis och man får såna
otroliga erbjudanden hela tiden. på hemsidan finns
en massa recensioner så där kan du läsa om hur bra
det är. även kort på en massa personer med sina checkar. så bli medlem du med :) det skadar aldrig
och ge något en chans har jag nu förstått :)

här är länken ; www.gratisbio.se/rss.php?UserID=27211

Om du registrerar dig via länken ovan så får du 75 poäng i välkomstpremie =). Ha de gott!!

Anonym

Tja Ditte.

Sa mysigt ni verkar ha det. Sjalv var jag pa 20 ars middag i helgen, grannen i gamla vaxtorp fyllde ar.
men kul att antligen kunna vara med familj o vanner o fira deras dagar. ha det toppen kram pa dig. hur gar det att vara utan bosse?
kram igen

Åsa i Beijing

Tack för en underbar middag!!! Det smakade verkligen Sverige! Inte ofta man äter kött och potatis här borta!
Kramkram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: