Full fart, milt sagt......

    

Här händer det nu så mycket, att jag nästan har svårt att hinna skriva på "bloggen."Upptäckte att det snart är en vecka sedan jag skrev senast. Men det är absolut ingen brist på händelser här.
Jag har jobbat hela tiden fram tills igår. Men nu är jag ledig i tre dagar, plus helgen förstås. Jätteskönt!
Men full fart är det....
Fyllde år i fredags och blev uppvaktad i flera omgångar under hela dagen och kvällen. På elevernas present och födelsedagskort till mig stod det " Grattis Ditte till alla de 59 åren". Helt underbart!

image239
Födelsedagskalas i klassrummet med jättegoda chokladbakelser som en förälder sänt med. Vilken omtanke!

Dagen fortsatte med överraskningar  av olika slag och avslutades med påskmiddag i goda vänners lag. En underbar dag!

På påskaftons eftermiddag landade den ena dottern, Helen. Såååå roligt. Det var ett år sedan hon och hennes syster var här. Aftonen tillbringades i godan ro på vår stammis restaurang, den thailändska Purple Haze.

Påskdagen mötte oss med ett fantastiskt fint väder. Helt perfekt för en resa till Muren. Jag blir alltid lika lycklig över att komma dit. Tänk att ha tillgång till ett av världens mest fantastiska byggnadsverk, mindre än en timma med bil från lägenheten i Beijing!
Att gå på Muren, äta medhavd matsäck ,andas frisk luft och bara njuta. Det är verkligen livskvalité för mig.

image240
Helt klart njutbart.

image241
Helen är också förtjust över att återse Muren.

Annandag påsk var en ganska vanlig arbetsdag. Slutade lite tidigare och mötte vänner på flygplatsen, Helene och Monica. Så nu finns det två Helen i huset. Efter en snabb kopp kaffe och ett par smörgåsar var vi nu fyra shoppinghågade som gav oss iväg till Silkmarket per buss. Lika bra att komma igång med handlandet genast.
Och shopping blev det!
Samtidigt som vi handlade jackor och jeans, ( jag handlade inte, var med som stöd) försökte vi få tag på Helens väninna Sara, som var i Beijing med sin bror och mamma, samt fem av mammans väninnor. Detta gäng var på rundresa och deras tidsprogram var späckat vill jag lova. Efter många sms på olika telefoner, träffades vi alla till sist på resaturang Take Five för en gemensam middag. Jätteroligt att vi fick till det! Detta var den enda kväll och tid som passade. Dagen därpå skulle det "resande gänget" vidare mot Xian och därefter Shanghai, innan återresan till Sverige den 30 mars. 

image242
Heja Väsby!!! Alla utom Bosse har Väsbyanknytning.

Tisdagen den 25 mars; Våffeldagen.

image243
Våffelfrukost för skolbarnen på Svenska Skolan. Föräldrar och lärare är i gräddartagen.

Ja, enkelt var det inte, att få till våfflor till ca 60 elever med syskon, föräldrar och anhöriga på besök. Det blev överbelastning på elledningarna och propparna gick i tur och ordning. Till sist blev det även våffelgräddning i gymnastiksalen. Men varför ska det vara enkelt?  Gott blev det!

Fortsättningen på dagen blev lite enklare dock. Klassen skulle åka ut på olika uppdrag i och runt Beijing. Det var 3-4 elever per grupp med en lärare i varje. Några elever besökte Förbjudna Staden, några var till Minggravarna, en grupp besökte Trum och Klocktornen. Den grupp jag var med i besökte Lamatemplet och Konfuciustemplet.
Alla var så nöjda med dagen och det ska bli spännande att jobba vidare med detta och att senare få se och höra elevernas redovisningar.

Denna dag avslutades med att vi tillsammans med våra gäster besökte "nattmatmarknaden".
Ja, det är ännu bara halva vecka som passerat...... I kväll blir det besök på ett riktigt kinesiskt tehus och vad som händer i morgon är en öppen fråga.Eva

Det är tur att du är ung och vältränad, som du håller på och flänger :-)! Men jätte kul att Helen är där, OCH Helene!
Hälsa dem! Eva


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: