En "vårdande" dag

    

Hade lite sovmorgon idag, ända till 7.30. Vanliga dagar är det den tiden då skolbussen avgår från vår port.
Men just idag skulle det bli av. Jag har anställt en "ayi" som ska komma till oss var torsdag morgon och städa. Hon skulle komma för första gången idag och jag skulle träffa henne och visa var våra städsaker finns. Jätteskönt tycker jag. Bosse är fortfarande lite kluven i sina tankar om vad han tycker. Men som sagt, det gäller bara städning och en dag i veckan tre timmar. Hon frågade efter en dammsugare, som vi inte tyckt att vi behövt, men jag får köpa en i helgen. Kan nog vara bra att ha.....
Här i Beijing har nästan alla utländska hushåll en "ayi" som kommer flera gånger i veckan eller varje dag. Många  har en "ayi" på heltid som sköter ALLT i hushållet. Men hos oss gäller det städning en dag i veckan. Vi bor mitt i stan och det är helt oundvikligt att det kommer in damm och sot genom fönstren även om de är stängda. Välkommen "ayi"!
För min del blev det sedan taxi till skolan och jag kände mig glad över att få huset städat denna underbart,vackra och soliga torsdagsmorgon.
Dagen fortsatte att vara njutbar och så även det vackra vädret.

image225
Rast på gården i det soliga vädret. Det är bara den 6 mars.

Efter skoldagens slut var vi några arbetskamrater/ vänner som bestämt oss för att ta hand om våra kroppar. För min del blev det oljemassage av rygg, armar och bröstkorg, samt  en ordentlig ansiktsbehandling. Det var verkligen skönt och avstressande.
För ett tag kände jag mig som om jag låg i en sarkofag, nerbäddad mellan handdukar och sidentäcken som jag var. Men det var så skönt att jag somnade till en kort stund.

image226
Lite som i en kista.

image227
Undrar om nästa stadium blir mumie?

Det hela tog lite mer än två timmar och både kropp och ansikte kändes nästan i skick som nya. Nåja, det var väl att ta i, men jätteskönt var det. Priset för det hela? Ja, inte mer än 65 yuan. Något mindre i svenska pengar.

Promenerade hemåt och bestämde mig för att äta varma smörgåsar i hemmets lugna vrå. Hade en del jobb kvar att göra och sedan bara vila och ta det lugnt. Skönt!

Passerade en blomsterbutik på vägen och var bara tvungen att köpa dessa rosor. (Här är priset betydligt lägre än hemma; 20 yuan för alla sju.) Oemotståndligt!!! 

image228


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: