Packat och klart, för denna gång....

    
Om några timmar är det dags att lämna Beijing för denna gång. Två månaders Sverigevistelse väntar oss. Känslorna är lite blandade, men visst ska det bli både omväxlande, skönt och roligt. Jag ser fram emot att träffa döttrarna och alla mina Sverigevänner. Men, visst, jag kommer att sakna mina "kinavänner"också. Men som tur är så har jag båda delarna.
Det ena utesluter i detta fall inte det andra.
Men det här med avsked är svårt. Det har jag alltid tyckt, så på återseende känns bättre att säja. Jag har åtminstone intalat mig det.
I lördags var vi på en fantastiskt, rolig och jättetrevlig avskedsfest. ( Om man nu bortser från det här med avsked) Det var fem familjer som nu lämnar Beijing och flyttar hem till Sverige, som bjudit in 100 vänner till en fantastisk avskedsfest. Och vilken fest! Festkädda, sprudlande glada och förväntansfulla var nog vi alla denna afton.


Sofia, en av värdinnorna, Bosse och jag.


Festarrangörerna sjunger glatt sin välkomstsång.

God mat och dryck, toppenstämning, stor glädje och dans till inpå småtimmarna. Tur att man är i hyfsad form i alla fall.
Det blev en fest som jag och säkert alla andra som var med kommer att minnas. Tusen tack!!!!


Glada festdeltagare.

Även i måndags var det fest. Denna gång en trädgårds och "på återseendefest" hos vännen och kollegan Eva Britt. Tänk att kunna sitta ute och äta i en trädgård och kunna andas lite frisk luft, härligt.  Bra att vänja sig vid lite frisk luft, så att anpassningen till Sverigeluften inte blir så svår. Även mygg fanns med denna afton och ett och annat litet stick fick väl passera. Bra invänjning det också.
Vi bjöds på en läckert upplagd italiensk buffé, som flinka kockar kom och iordningsställde. Det var sååå gott! Inget fel på vår aptit inte. Stort tack till Eva Britt och Johnny!


Vi skålar för Eva Britt. Det gör Elisabeth, Tove, (skymd) Åsa, jag och Ninni.


Värdinnan själv.

Resten av veckan har jag försökt varva ner med packning, skräddarbesök, träffat vänner och shopping. Allt i en lagom mix.
Igår kväll när jag efter dagens "hårda" arbete satt på Jashow och fixade händer och fötter hann jag fundera lite över året här. Men bara lite. Får nog fortsätta med det hemma misstänker jag. Jag njöt av manikyren med handmassage, inpackning och peeling och av att få fötterna iordninggjorda inför  sommaren. Bäst att jobba förebyggande.
I Sverige får jag nog ta hand om detta själv.......Suck!!!

Nu är alltså väskorna packade och snart ska jag packa ner datorn. Bloggen och jag tar nu sommarledigt och återkommer i mitten av augusti. Då är det dags för OS.
Ja, ett visst pyssel blir det förstås med de OS biljetter som jag köpt här. De ska hämtas ut personligen, men ingen vet NÄR. Så det vill till att ha is i magen och tänka "mei wenti."( inga problem) Tur att jag köpt biljetter i Sverige också!
Nu återstår det bara att säja zàijiàn för denna gång från Beijing och trevlig sommar. Planet till Sverige lyfter om tre timmar!
Susanna

Ditte och Bosse,Vill bara säga att jag är så enormt glad över att ha träffat er och för er fina vänskap. Njut av den svenska sommaren.Kram Susanna

Anna

Hoppas ni får en mysig sommar i Sverige! Har ni vägarna förbi Kristianstad eller Malmö får du slå en pling =) Kram Anna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: