Den blomstertid nu kommer

    
Ja, visst kom den i år också! Skolavslutningsdagen den 6 juni och  Sveriges nationaldag sammanföll och givetvis sjöngs det även här i Beijing om "Den blomstertid nu kommer". Här har det ju funnits gott om blommor ett tag, men den psalmen är för mig alltid förknippad med skolavslutningar. Jag blir lika rörd varje år och jag har ju hängt med ett tag; både som elev en gång i tiden och nu sedan 37 år tillbaka som lärare. Inte illa!
Vår skolavslutning ägde rum på SAS Radisson, eftersom vi inte kan få plats med alla elever, föräldrar och lärare på skolan. Men nästa år kan vi säkert fira skolavslutningen på Svenska skolan, i de nya lokalerna.
Alla barn och personal hade denna skolavslutningsdag gula och blå blomsterkransar i håret. Vi var såå fina! Kanske fanns det en och annan lite äldre elev i min grupp som nog kunnat vara utan sin krans, men är det kransar, så är det.
Förskolan sjöng givetvis "Idas sommarvisa" och tur var det. För utan den så hade det nog inte blivit riktig sommar. Åtminstone inte för mig


Barn från förskolan på scenen.

Var klass framförde sin sång och "mina elever" provade på ett par sommarlåtar; den gamla "In the summertime when the weather is hot" och Summerlove från musicalen Greese.


Min klass, förstärkt med Mikael, assistent på skolan och till till vänster i bild.  

Saft, kaffe och olika jordgubbstårtor  och allmänt mingel väntade oss i trädgården efter seremonin inomhus. Ja tänk att det blev sommaravslutning i år också. Vart tar tiden vägen?

Denna avslutningsdag, den 6 juni , firade Bosse och jag vidare på kvällen i goda vänners lag med "riktig svensk sommarmat". Vad säjs om sill och nubbeprovning, fantastiskt, god grillad oxfillé med gorgonzolasås, ugnsrostade grönsaker och potatis, samt jordgubbar med grädde. Goda drycker serverades därtill! Detta var en verklig festmåltid!


I goda vänners lag. Hemma hos familjen Hoffman, Johnny och Eva Britt längst till höger, Jag, Roland, Elisabeth och Bosse. Här är det sill och nubbeprovning på gång.

Även denna dag tog slut och då hade natten nästan övergått till dag.


Vackra blommor från en elev som slutar.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: