Avslutningstider......

    

Sista skolveckan och nästan allt skoljobb är klart. Nu är det bara att varva ner och njuta av  sol, bad, brännboll, filmdag och vänta på sommarlovet. Några elever slutar i klassen och vi har haft gott om tid att säja "på återseende". Men visst har klassen mer än vanligt rört sig flockvis denna sista skolvecka.
En skön baddag för hela skolan så här i slutet av terminen kändes helt rätt. Solen sken och vattnet svalkade skönt. Måste tyvärr konstatera att solen denna dag var mycket stark, (inte så mycket föroreningar i luften) och flera barn brände sig rejält. 

                                                    


 Poolen vid Dynasty, 10 minuters promenad från skolan. Rena badsemestern!

Klassen och jag i poolen. Även jag vågar doppa tårna. Men det var kallt!           

När vi alla kommit tillbaka till skolan så kom det ett otroligt skyfall. Himmelens portar var liksom vidöppna. Jag försökte ta mig ut till skolbussen med hjälp av ett vanligt paraply, men det var helt meningslöst. Andra kom på den ljusa idén att använda ett stort solparasoll. 

                                                 
                                                Regnet det bara öser ner......

Denna sista vecka på terminen har vi också hunnit med en personalmiddag på en kinesisk restaurang i lite "lantliga omgivningar". Denna kväll var det också avtackning av de kollegor som nu slutar på SSB. Man möts och skiljs åt, lika trist var gång. Men jag säjer alltid på återseende. Känns mindre jobbigt då! Jag har ju alltid haft svårt för avsked.
Det blev både svensk och kinesisk sång denna afton och givetvis framförde vi våra länders nationalsånger. Det blev den svenska, norska, finska och kinesiska. Jag tror att jag som mål för hösten ska försöka lära mig den kinesiska. Om det så bara blir en vers.

                                              
Mina kinesiska arbetskamrater sjunger sjunger kinas nationalsång. Vi kommer nog att få höra den många gånger under OS i augusti

                                               
                                                Anna och jag med några av våra kinesiska arbetskamrater.

Puh! Har haft det jättekämpigt med att få till blogginlägget . Bloggen har bytt plattform och mina gamla kunskaper är inte gällande längre. Behöver nog en snabbutbildning. Vem kan hjälpa till?
Anonym

hej ditte.

harligt med skolavslutning, du kommer juh tillbax an en gang till beijing.

har ar det bra varmt o skont!!

ska ni ha studie dagar nu mandag o tisdag???!!

hor av er om eran malmo resa. kram kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: