Att jaga tiden och taxi.....

    
Maj månad är slut för detta året. Tänk, att så länge jag varit lärare, så har maj månad ALLTID varit hektisk och rolig.
Varje år, undrar jag i god tid, om jag skulle planerat annorlunda. Liksom för att hinna andas också. Men icke att det sker. 
Antar att jag nog är nöjd med den fart och fläkt som månaden innan sommarlovet erbjuder. Ja, inte för att det är så mycket mindre fart de andra månaderna förstås. Men ni vet.....
Utvecklingssamtal, fester, middagar, cykelturer, jobb och mer jobb, vänner, böcker, shopping, manikyr, pedikyr, ja listan kan bli hur lång som helst. Men det var den hemma också, men fylld med andra saker.

I fredags var det öppet hus på skolan och jag tror nog alla barn och föräldrar var representerade. Vilken uppslutning! Det blev en trevlig afton, där lärarna och eleverna visade vad man jobbat med under året. Det bjöds på underhållning av elever, mat och prisutdelning i SWEAS uppsatstävling. I min klass fick eleverna fem av sex möjliga priser i åldersgruppen. Gissa om det var en stolt "fröken" som fanns på första parkett med kameran i högsta hugg?

Igår kväll var det dags igen för ännu ett besök på Raffels Hotel, ett av stadens många 5 stjärninga hotel. De serverar fredagar och lördagar en fantastiskt, läcker, buffé med tonvikt på skaldjur , sallader, nudlar och desserter.

image315
På väg in till Raffels.

Vi var några från skolan som skulle äta tillsammans och denna afton fått förstärkning från Sony Ericsson. Vi var alla helt eniga om att detta skulle bli en upplevelse både för gom och öga.

image320
Förväntansfulla väntar vi på vår beställda mat.

Hummer, pilgrimsmusslor, räkor och andra delikata skaldjur tillagades av kockar och bars fram till vårt bord.

image321
Mikael funderar över sin beställning.

Allt som serverades var mycket fräscht och väldigt gott. Jag, liksom de andra njöt i fulla drag både av mat och vin därtill.

image322
Min skaldjurstallrik.

Även denna måltid tog slut till sist och det var en nöjd, mätt och glad skara som begav sig ut i aftonen för att fortsätta kvällen i nöjeskvarteren.
Taxi är ofta det mest bekväma sättet att färdas, om man nu inte har privatchaufför eller cyklar. Denna kväll gällde inget av detta.
En taxi kom och några hoppade glatt in och for iväg. Vi andra väntade hoppfullt på nästa taxi. Och det skulle vi få göra, visade det sig. Visserligen kom det en bil och lämnade gäster till Raffels, men han skulle åka hem och ville inte köra oss. Vi väntade ett tag till. Givetvis trodde vi att det skulle komma bilar till Raffels och lämna gäster. Men ack nej!
Vi började käckt gå gatan fram. Det var för min del behövligt efter alla mat.
 Men inte såg vi någon taxi. När vi efter 15 minuters vandring kommit till en större gata fanns det gott om bilar. Vad hjälpte det när ingen ville köra oss eller ens stanna, Vi såg bilar som var lediga på gatan, men de vägrade stanna.
Det var bara att fortsätta att gå på. Överallt stod folk och ville ha taxi. Men fortfarande stannade inte bilarna.
Vi undrade om det var strejk eller vad som pågick.
Så plötsligt får vi syn på en taxi. Den även saktar in. det finns flera som är intresserade av taxin, så när den knappt stannat, slänger jag mig in i bilen. De andra kommer snart efter. Äntligen! Av föraren lyckades vi i varje fall förstå att det var problem på taxifronten denna kvälll.....Vi hade liksom anat det.
Jag blev avsläppt hemma och de andra fortsatte ut i nöjesvimlet.
Anonym

hej Ditte.
Vad mysigt det lat med raffles, kan saga att matt blev avensjuk... det ar hans favorit!!
Nar kommer du hem i sommar? nar aker du tillbax?
har som det ser ut nu inga planer pa sthlm men vi far la se. Ni kanske vill komma o turista soder ut?
vi har en skon soffa =)
kram pa dig ditte och bosse hoppas ni far en bra sommar, o som det ser ut just nu blir det riktigt bra vader hela sommaren. just nu har vi 30 grader och toppen vader. love!! matt e lycklig!!
Kram kam halsa bosse!!

Anonym

Nihao Ditte, saklar ni kan bo hos oss, ni kan stanna sa lange ni vill. Vte du ca nar?

Vi ar i canada mellan den 21juni o 1 july sedan ar vi hemma tills det blir dags for nigeria rean runt den 9 augusti!! kommer bli en toppen sommar idag var det 31 grader varmt !! svettigt varre, men skont ska inte klag!

saknar er med kram kram halsa tillbax till B

Anonym

Nihao Ditte, saklar ni kan bo hos oss, ni kan stanna sa lange ni vill. Vte du ca nar?

Vi ar i canada mellan den 21juni o 1 july sedan ar vi hemma tills det blir dags for nigeria rean runt den 9 augusti!! kommer bli en toppen sommar idag var det 31 grader varmt !! svettigt varre, men skont ska inte klag!

saknar er med kram kram halsa tillbax till B

Kerstin

Hej!

Jag kan se dig kasta dig in i taxin - det är väl vad man kan vänta av en gammal, nåja, gympalärare!

Det känns jättekul att få ha tagit del av din Beijingvardag under hela läsåret - tack för det!

Kramar till er båda från Kerstin


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: