Hurtigt värre

    
Mina motionsövningar har legat lite lågt i veckan och främst har jag ju ägnat mig åt utforskning av närmiljön. Redan i fredags blev det viss förändring.....Några hurtiga kollegor plus respektive, föreslog bowling som kvällsaktivitet. Vi träffades sen eftermiddag hemma hos oss och värmde upp med en smörgås och dryck därtill. Många skratt blev det också. Lika bra att träna magmusklerna från början.
Snabb promenad i samlad trupp till den gigantiska bowlinghallen beståendes av 100 banor. För en annan som spelat bowling för kanske 30 år sedan var det en upplevelse. Vi var sex förväntansfulla personer som provade skor i lämplig storlek, hittade klot som passade och även hittade vår bana bland alla de 100. "So far so good"! 
De första omgångarna gick hyfsat för mig. Men sen, av någon anledning stagnerade det. Jag hade viss vänstervridning när jag skickade iväg klotet. Kom aldrig tillrätta med detta. Mina medspelare lyckades klart bättre. Måste nog erkänna att jag inte kom upp till mer än 53 poäng på 10 serier. Kul var det.
Nåja, maken kom nog bara upp ett par poäng till. Men de andra var klart överlägsna och segraren låg på en bra bit över 120.

image187
Bowlinggänget denna afton. Bosse saknas, men han är fotograf. Törstig blir man....

Till andra omgången hade jag finslipat mina kunskaper och hade satt upp målet att nå åtminstone 60 poäng.
Jag nådde dit med råge. Tror jag fick ihop ca 123 poäng. Vet inte så noga... men det var mer än 100. Även den äkta maken hade nu ryckt upp sig och kom också till runt 100. Vem som vann är jag osäker på, men det var inte den här familjen. Kul var det och något vi beslöt göra om.
Aftonen avslutades på en italiensk restaurang i närheten, Café Metro, med brushetta och carpaccio som förrätt, en pastarätt därefter och som dryck ett Chiantivin därtill.
(När väl måltiden var avslutad såg vi en jättestor kackerlacka passera över golvet....)

image188
Stilstudie av Ditte. Klotet verkar i alla fall gå rakt.

Även lördagen gick i sundhetens tecken. Det var skolutflykt till Crab Island. Detta är ett stort friluftsområde som ligger ca 30 min med bil från där vi bor. All skolpersonal, samt de föräldrar och barn som så ville var välkomna. Jag var förvånad över att så många familjer ville komma denna lördag, uppskattningsvis var det ett 30 tal som kom.
Personalen ansvarade för en tipspromenad+ aktiviteter runt detta; Lilla Vasaloppet. Själv blev jag tilldelad just bowling. Nu var det ju så att skolans idrottslärare näppeligen kunde veta att jag ägnat fredagens kväll åt just bowling. Men jag hade vanan inne. Visserligen var banan här av mer stampat jordgolv karaktär. Men vad gjorde det?

image189
Här gäller bowling! En av bowlingvännerna från fredagen. Obs! Jackorna; nya dagen till ära.

Ja, tipsrundan gick i "det mer jordartade tecknet". Men det var ju inte alls lerigt! Dock lite dammigt.
All personal på skolan hade fått nya jackor dagen till ära. Lite av uniform... det står Svenska Skolan Beijing på baksidan. Men då syns vi i alla fall! 
Efter "Lilla Vasaloppet" drog vi oss alla mot den konstgjorda snö som fanns inom området. Att inmundiga matsäck i en snödriva i strålande sol strax utanför Beijing var verkligen en höjdare.

image190
En del av gänget från Svenska Skolan.

Idag söndag, satt de hurtiga takterna i. Det var ganska varmt ,+8 grader och ingen blåst. IKEA blev vårt promenadmål. Det tog oss omkring 1 1/2 timme att gå den lite över 10 km långa sträckan.
 Man får ta hänsyn till att vi bor i en STOR stad och att det ibland är klurigt att ta sig över de starkt trafikerade gator och vägar som finns. Viss väntetid uppstår! 
Nu var det så att det var fler än Bosse och jag som hade IKEA i tankarna denna söndag. Stockholm och IKEA där en söndag känns trångt, men här är det liksom värre.... Stan bebos av ca. 17 miljoner människor och det finns många som gillar IKEA..... 
Väl framme köpte vi en mjukglass för 1kr och sen gick vi  så runt i varuhuset i 1 1/2 h för att köpa lite nytt till lägenheten. Ett överkast till gästsängen i arbetsrummet, tre par gästtofflor,och två nya badrumsmattor till "mitt badrum". Valet föll på två runda mattor, en röd och en svart. Därtill köpte jag matchande röda och svarta handdukar. Snyggt blev det, men..... jag har redan upptäckt att en svart matta inte var så genomtänkt. ALLT, precis allt, syns på den. Får väl skaka den två gånger om dagen då.....För fint blev det i alla fall. En eldfast form och lite mat från livsmedelsavdelningen fick också följa med tillbaka hem.
Någon promenad hem blev det inte. Taxi för 20 kr, var ett bättre och bekvämare alternativ.

image192

På tisdag,i veckan som kommer, blir det skidåkning med klassen i Nan Shan, ca 8 mil nordost om Beijing.
Här finns konstsnö och hyfsade nerfarter. Det är ungefär som Romme eller Kungsberget hemma i Sverige. Rapport kommer. Hurtigt även då alltså!

I morgon kväll, (måndag) ska jag med klassen på ett "tehus" och se lite Pekingopera, akrobatik, skuggspel och annat. Detta blir en fantastisk inledning på vårens temaarbete om Kina. Hurtigt? Ja, för deltagarna. Själv ska jag bara låta mig underhållas denna afton.

Tänk, vilken möjlighet jag fick! Att få jobba här i Beijing på Svenska Skolan de sista åren av mitt yrkesliv.!!!!Utflykter i närmiljön

    
Tyvärr, måste jag nog säja, så har tiden denna vecka varit något begränsad för att hinna med längre promenader. Synd! Har jobbat sent både måndag och tisdag.
I går var det något bättre. Var hemma redan runt 17- tiden. Då blev det först en mycket kort "promenad" till EMMA tickets, för att tillsammans med Anna (en arbetskamrat ) och Bosse, den äkta hälften, köpa biljetter till Celine Dions konsert här i Beijing den 13 april. Konserten går av stapeln på Worker`s Stadium, som ligger tvärs över gatan från vårt hus. På denna stadion kommer också flera fotbollsmatcher att spelas under OS och den håller nu på att topprenoveras. Nyinvigningen blir just till Celine Dions konsert.
Ja, nu var det ju inte så enkelt som att vi fick köpa biljetter till konserten. Vi fick förboka platser och BETALA. Biljetterna var nog inte ens färdigtryckta. Hur som helst bokades och betalades 28 biljetter. Förhoppningsvis är de klara att hämtas inom ett par veckor.( Vi är många från Svenska Skolan som vill gå på konserten)

Nästa lilla promenad  var att förflytta oss snett över gatan och promenera till vår thailändska "hemrestaurang" Purple Haze, omkring 250m att gå. 
God kycklingsoppa, nudlar med grönsaker och vårrullar inmundigades av samma lilla "biljettgrupp".
Kort promenad hem, för vår del ca. 200m.

Efter att ha varit hemma ett kort tag gick vi ut igen. Ja, inte långt alltså.
Det finns ytterligare ett Purple Haze, med Bistro som tillägg.  Detta etablissemang är beläget kanske 500 m från vårt hus.Där är det jazzkväll var onsdag.
Det var bitande kallt ute och temperaturen visade nog på runt -6, med kraftig blåst. Här är luften så torr att det känns ännu kallare än vad termometern visar. Så det var skönt att inte behöva gå så långt.

image183
Varmt klädd i kylan.

Det blev en skön kväll mitt i veckan med bra musik och mysig miljö. Och tänk; så otroligt skönt att ha nära till "allt",
både nöjen, restauranger, barer och kultur. Det behöver inte bli ett projekt så fort man ska göra något. Bara i stort sett att ta på sig och gå ut. Utbudet här är enormt. Det är bara att välja och vraka.....

image184
Jazzkväll i baren på Purple Haze.

Hemgången skedde utan rep eller neonfärgad väst. Min vän och tidigare kolllega här på SSB, Karolina, som nu flyttat till Stockholm, visade på sin blogg en förskoleavdelning på väg till Vanadislunden på utflykt. Barnen bar gröna västar med telefonnummer på. De höll också i ett rep....( Vet att det är så i Stockholm)  Men dessa säkerhetsåtgärder behövdes inte när vi var ute denna afton.

Dagens promenad har inte heller varit lång. Men den var givande på flera sätt... Gick den omkring 600 meter långa(korta) sträckan till Fine Jewellery. Jag skulle beställa en ring av gammalt guld som jag haft med mig hit till Beijing. Valet av modell blev en svår uppgift. Men efter viss möda kunde jag bestämma mig. Rådfrågade maken, men han tyckte allt var fint och stöttade mig i det val jag gjorde.(?) Tror ringen kommer att bli jättefin.
Passade också på att beställa ett par örhängen när jag ändå var i gång. Det blev ett par "ringar" i vitt guld med små briljanter. Diskret och klassiskt.
Efter detta betungande handlande, styrde vi stegen  till frissan. Bosse ville bli klippt och jag önskade få håret tvättat och blåst, samt få lite huvud och nackmassage. Men det visade sig att hon inte var där....Oförrättat ärende alltså.
Vi får göra ett nytt försök på söndag. Här bokar man inte tid, utan det är "drop in" som gäller. Då får man ta det som det är.

Vi beslöt att äta middag/kvällsmat hemma. Jag stegade de 700 metrarna till den "franske slaktaren" för att köpa paj. Tyvärr kom jag för sent. Alla pajer var slut och klockan var bara strax efter 18. Bokade en paj till morgondagen, då några vänner kommer hit på lite tilltugg på eftermiddagen. Köpte med lite magert bacon hem och så fick det bli varma mackor till kvällsmat. Inte dumt det heller. Gick sen den korta sträckan, 75m, till blomsteraffären för att köpa helgblommor. Det något jag unnar oss här varje vecka. Vackra blommor till klart överkomliga priser.

image185
I blomsterbutiken. Katten är nästan lika viktig som blommorna. Och jag som dessutom INTE är kattvän!

Ja, då återstod det bara att gå hem igen. För att göra sträckan lite längre för att döva mitt samvete, gick jag en kort omväg hem.. Nåja det tog mig kanske 5 minuter extra.  Mötte då denna cykeltransport som fått punktering. 
Kan lungt konstatera att små, korta, utflyker i närmiljön också har mycket att erbjuda. 

image186
 
 Is, kyla och klädsel därtill

    

Ännu en vecka har passerat i snabb takt. Jag har fortfarande inte förstått om det finns en särskild tid här eller om det bara är min ansenliga ålder, som gör att det känns så. Skönt  i alla fall att i fredags sätta sig med "tjejerna" på after work med tillhörande manikyr och pedikyr. Mycket njutbart.

image176
Även min onda, sargade tå, tas om hand med extra försiktighet.Observera rosenbladen i fotbadet!

Fredagens afton avlöpte lugnt och behagligt med middag med några vänner och sedan en rask promenad hemåt i den kyliga aftonen. 

Tur att vi i ett par dagar hunnit vänja oss vi kyla. För lördag eftermiddag skulle vi så på en kylslagen utflykt. Visserligen hade jag inhandlat en tjock "Peakjacka" i torsdags. Men nu blev jag plötsligt osäker på om den var tillräckligt tjock. Efter att på lördagen hämtat mina färdigsydda skjortor så var jag bara tvungen att ta en tur förbi Ya Show, det lokala varuhuset, för att se om det dels fanns ett par kängor att inhandla och dels kanske en tjockare jacka. Ja, egentligen har jag stövlar/ kängor. Jag fick två par stövlar av maken i julklapp. Ett par med klack och ett par mer rustika. ( Jag hade valt dem själv.) Det bara visade sig bara första gången jag hade de mer rustika, att den ena stöveln var för trång.... När en kollega som arbetat i skoaffär tidigare i sitt liv, tittade på stövlarna konstaterade hon att det var ca. 1 1/2 storlek som skilde höger och vänster stöveln åt. Kul! Så dessa kan jag nog bara ha om jag inte ska ha dem på så länge. Synd! De är jättefina.
Hittade tack och lov ett par fodrade mockakängor. Höga över tårna, så även min skadade tå kunde få plats. Alltid något! Det tog dock ett tag att pruta och jag kunde till sist traska därifrån och känna mig nöjd. Det gjorde säkert tjejen som sålde också. men det var inga kopior, utan kängorna var av "välkänt" kinesiskt märke. Dags för jacka. I julklapp hade jag gett min dotter Liv, som ofta fryser, en dunjacka. Tanken var god, visst. Det är bara det att hon är allergisk mot DUN. Och detta vet jag ju.....Nåväl, jag är det inte , så efter viss vånda köpte jag en "Gåsjacka". Vad jag nu ska med den till? Jo, jag skulle ju på isfestival.

Sent på lördag eftermiddag steg Bosse, Anna ( en vän och kollega) och jag på den buss som från Chinese Culture Club skulle föra oss till isfestivalen Beijing Longqing Ice Lantern Festival ,som ligger ca. 80 km norr om stan.  Det var stort intresse för denna utflykt och det var två fulla bussar som begav sig i väg.
I år, 2008, var det givetvis OS tema. Vad annars? Hela området och bergen runt om var fantastiskt fint upplysta och de isformationer vi fick se var fantastiska. Eller vad säjs?

image177
Tillverkat av is.


image178
Ja visst! OS är stort  nu och alltid och det var temat för årets festival här. Min "gåsjacka" kom väl till pass. Det var kallt!

image179
Två varmt klädda, Anna och Ditte i en lång gång av is. Observera att jag har mössa!

image180
Allt av is! Vilka konstverk! 

image181
En "kopia" av muren har skapats med hjälp av "bara" belysningar på sluttningarna ovanför festivalområdet. Mycket vackert!

Vi åkte också rulltrappa upp genom berget. Vi klev in i en drakes mun och kom ut i stjärten. Vi vandrade ner genom Kinas olika klimatzoner som var uppbyggda på konstgjord väg och fick så småningom åka en sorts kälke ner. Nu gick detta inte så fort. Ofta har man någon"väglus" framför sig som stoppar upp. Och så givetvis denna gång också. Det finns människor som ska titta sig omkring och som är farträdda. Rekommenderar verkligen hissar ner för dessa. Men till sist kom vi ner i alla fall.....Nu återstod att intaga den medhavda matsäcken innan bussen åter skulle ta oss tillbaka till Beijing.
En i alla avseenden lyckad utflykt tyckte vi alla tre.

image182


I dag, söndag,  bytte jag min "gåsjacka". Den hade vissa brister. En söm var inte hel och ett blixtlås till en ficka var ur funktion. Men "mei wenti," inga problem.


  

Det snöar!

    
Jaha, så var marken vit av snö här också. Men bara lite. Förra året i mars vill jag minnas att det också kom lite snö. De låg kvar en halv dag. 
Idag började det snöa ute vid skolan runt lunchtid. Eleverna var överlyckliga. Kanske kunde de få ihop tillräckligt till ett par snöbollar. Det är ju inte så ofta det finns snö, så med lärare ute på rastvakt så kunde de få kasta någon liten snöboll på den lilla fotbollsplanen.
Hemresan från skolan tog lite extra tid i dag med ett litet lager snö på mororvägen. Det var verkligen halt. jag tror inte bilförarna här har tränat något vidare på halkkörning. Vinterdäck tror jag inte finns. Vi såg en del olyckor på vägen och kom så småningom hem utam några tillbud. Även cyklisterna hade det jobbigt. Många slirade omhull. Det var verkligen halt på vägar och gator. När jag gick sista biten hem till mig mötte jag ett par kinesiska herrar som sandade den lilla lokalgatan för hand. De bar en säck med sand mellan sig och tog ett par nävar sand och kastade ut. Kändes betryggande. 

image173
Utanför vårt hus på eftermiddagen idag.

Jag hade i det längsta hoppats att det skulle fortsätta att vara varmt, plusgrader, som under förra veckan och att det gick att ana en smula vår om man ansträngde sig tillräckligt mycket.
Men ska det nu vara kallt så låt gå då. Bosse och jag har till på lördag eftermiddag och kväll bokat in en bussresa med China Culture Club till ett ställe som ligger 85km norr om Beijing. Där pågår en mindre isfestival. Ska det vara kallt så får vi göra något bra av det. Rapport  om dettakommer senare.
För att inte frysa nu när det är kallt, så passade jag i kväll på att inköpa en dunjacka av märket "Peak" på det närbelägna varuhuset Ya Show.
Kanske var det onödigt för snart är det ju vår, eller......

image174
Min nyinköpta, gröna (syns inte) jacka.

Apropå att handla och gårdagens blogg om plastpåsar ,så var in en spontan sväng till vår lokala, kinesiska livsmedelsbutik. Kassörskan var i packartagen och Bosse fick inte hjälpa till. Det blev dubbla plastkassar!  Inte bra! Jag ska försöka att  alltid ha tygkassen  med mig i fortsättningen. Trots allt är jag ju miljömedveten, fastän jag glömmer.

image175
Bosse som väntar och kassörskan med plastpåsarna, som dock är dolda bakom korgen.

Mängder av plastpåsar

    
Har under veckan funderat på det här med påsar. Ja, vanliga plastpåsar/ kassar, sådana som man får när man handlar i matvaruaffärer här i stan. Jag gjorde idag ett överslag över det antal plastpåsar som vårt hushåll har. Jag slutade räkna när jag kommit upp i 75 stycken. Påsarna är klart mindre och betydligt tunnare än de plastkassar man får köpa i matvaruaffärerna hemma. Och här de är gratis! Men ändå.... Har hört att det från i sommar ska debiteras en kostnad per påse och det må ju vara hänt. Det kostar att tillverka påsarna också. Miljövänligt är det inte heller.  I denna stad med kanske 17 miljoner invånare så kan var och en räkna ut att  det absolut inte är miljövänligt  med påsförfarandet.
Vid vissa tyngre varor tilldelas man dessutom två påsar i varandra. Särskilt tungt behöver det inte heller vara enligt oss för att detta ska ske.  Klart man får dåligt samvete
 Det är också så att det finns ett visst packningssystem. Kassörskan slår in en vara och lägger sedan efter hand ner varorna i påsarna. Kött blandas ALDRIG i samma kasse som annat. Jag har inte ännu helt blivit på det klara med exakt hur systemet fungerar. Det kan också variera i olika affärer. Ska studera detta område inom de närmsta veckorna.
Ibland, ja ganska ofta, gör Bosse själv tappra försök att packa ner våra inhandlade matvaror. Detta ses många gånger INTE med blida ögon av kassörskan. Varför har vi ännu ej förstått, men vi försöker. Jag vet inte om kassörskan tror att han ska packa fel eller ta hennes arbetsuppgifter ifrån henne, men hon ser inte glad ut. Rent språkmässigt har jag inte kommit så långt ännu i mina kinesiska kunskaper att jag kan fråga. Och Bosse kan det inte heller. Men jag ska träna på hur jag ska säja det hela på kinesiska. I varje fall göra ett försök.
Som tur är så finns en viss lösning på påsproblemet. Man kan ta med en egen kasse, gärna av tyg, som går att använda många gånger. (De kassar vi har är inköpta för 2 kr i en västerlänsk matvaruaffär vid namnet Jenny Lou´s.)

image170
På väg till affären med tygkasse.

Jag känner mig väldigt duktig de gånger som jag i förtid planerar inköpen och har tygkassen med. Det gjorde jag i kväll.
Det är kallt i Beijing nu. På morgonen, eftermiddagen och kvällen drar sig termometern ner mot - 6 grader och ibland mer. På dagarna känns det lite som svensk vår dock. Sent hemkommen från skolan lockade ingen långpromenad  denna eftermiddag/kväll. Det blev ett svårt beslut att fatta huruvida vi skulle gå ut och äta eller kanske rentav tillverka något hemma. Efter viss diskussion erbjöd jag mig att gå och inhandla tomater och bacon så Bosse skulle kunna tillverka ett par varma mackor hemma. 
Jag, som alltid tillhört mösshatarnas vänner (utom vid skidåkning) tog alltså i aftom på mig mössan och med tygkassen i handen spatserade jag de 400 metrarna till den franske slaktaren och vår västerländska, mycket lilla, matvaruaffär. Varorna inhandlas och jag är stolt över mitt miljötänkande med medhavd kasse.
Jag strosar hemåt i kvällskylan och gläds över att känna att Beijing för ytterligare ett tag är min hemstad.

Beijing-Stockholm; tur och retur

    
Så är jag och Bosse då sedan lite mer än en vecka tillbaka i Beijing igen. Den två veckor långa, eller om man nu ska säja korta, vistelsen hemma i Stockholm försvann i rasande fart. Middagar och luncher med vänner och döttrar, ett avstressat julfirande hemma, uppfriskande promenader, lite shopping, träff med gamla arbetskamrater, nyårsfirande på Åland, döttrarnas födelsedag samt diverse praktiska saker att uträtta.... och vips, så var det dags att resa tillbaka igen.

image166
Söder Mälarstrand på juldagen.

Mötet med ett Beijing i strålande sol och plusgrader kändes bara bra liksom skolstarten. Det var jättekul att träffa både elever och kollegor igen. Jag saknade både Emma och Karolina som flyttat hem till jul, det kändes tomt utan er. Men jag tänker på er och hoppas ni har det bra.
Lägenheten här var sig lik. Nåja, inte riktigt. Bosse hade städat noga innan vi åkte hem och lagt ner stor omsorg på att torka golven. Nu var de täckta av ett lager damm/ partiklar. Det var bara att ta fram mopp och trasor och sätta igång att torka. Fönstren är inte helt täta, är nog det man kan säja för att inte förstora det hela. Med andra ord; mycket otäta och luften i Beijing innehåller diverse sot och annat. men Bosse är en van golvtorkare så efter mitt försök gjorde han om det och fick ett klart bättre resultat.
Vi enades nu om att det nog var lika bra att försöka få tag i en "ayi" som kommer och hjälper oss med städningen en gång i veckan.
Det var roligt att komma till våra vanliga matställen och bli önskade välkomna tillbaka till stan. Tänk att i en stad med kanske 17 miljoner invånare att man är igenkänd på flera ställen. Inte illa! detta har jag då inte råkat ut för i Stockholm. Likaså på vårt varuhus Yashaw blir jag önskad välkommen tillbaka av tjejerna där jag handlar mina kläder.Och jag är nog inte deras största kund i alla fall.
Mat måste ju inhandlas även här. Vi har en stor kinesisk matvaruaffär i närheten där vi brukar handla det dagliga och jag passade också på att köpa hem stora, skalade, djupfrysta räkor. 
Jag höll på att få ett skrattanfall då jag såg att de var stöldmärkta. Räkorna kostade i svenska pengar 15 kr. För mig är det billigt men givetvis inte för en kines. Lätt att glömma bort!

image167 
Stöldmärkta räkor.

Vädret har varit soligt men lite kyligt under veckan. Det har varit minusgrader nattetid och dagstemperaturen har hållt sig runt +5. Men här är det ljust på morgonen redan strax efter sju och det börjar inte bli mörkt förrän vid halv sex så jag har möjlighet att få en dos av det så välbehövliga dagsljuset  var dag.
I fredags var vi på terminens första "after work" på The Tree. Jag hade önskat ett ljust ställe, men detta är klart mer åt det mörkare hållet. Men vad gör det egentligen? Trevligt hade vi.

image168
Öl med pizza som tilltugg. After work!

Kvällen fortsattte med gemensam middag på thairestaurangen Purple Haze,ett av våra stamställen.
Denna fredag gjorde jag också ett tappert försök att på en bank betala vårt hotell i Malaysia. (Vi åker dit i början av februari i samband med vårt lov då.) Jag fick en blankett där allt stod med mycket lite stil. Jag läste och läste, trots att jag hade mina glasögon på såg jag knappast vad jag skulle fylla i. Än mindre kunde jag begripa hur blanketten skulle fyllas i. Jag ger inte upp i första taget, men här begrep jag så mycket som att man vill inte ha några pengöverföringar till utlandet. Beslöt att betala via internet med VISA kortet i stället. Blev en erfarenhet rikare.

I går var vi ute på en långpromenad och passerade Chaoyangteatern. Där visas var dag akrobatshower. Vi har nu i ett helt år talat om att gå på en sådan. Men det räcker inte bara att prata om saker. Till vissa måste man också köpa biljett. Nu gjorde vi det. Showen var helt enastående och vi kunde inte förstå att det ens var möjligt att genomföra vissa nummer. Undrar utifrån denna show hur invigningen av OS kommer att bli. Går nog inte ens att föreställa sig.
Eftersom vi ändå promenerat långt denna dag så fortsatte vi efter showens slut också. Visst finns billig taxi att tillgå, men hälsan framför allt. Ibland är det nog tveksamt med tanke på luftens kvalité.Men jag intalalar mig att det är friskvård. Mår liksom bättre då. Middag var nästa programpunkt. denna afton. En rask promenad i den kyliga kvällen till Annie´s, en italiensk restaurang två kilometer bort från teatern. Bosse gjorde ett försök att beställa två dry martini för att få oss att tina upp före middagen. När fyra stycken ur personalen varit och hört sig för om hans beställning började han ana oråd. Dry martini fanns inte med på drinklistan, därav brydderierna. In kom två glas med lite vätska på botten. I ett separat glas kom isen. Vi kunde sbabbt konstatera att det var torr martini. (vermouth). Detta har även hänt oss i Prag, så helt förtvivlade blev vi inte. Det var bara att beställa in ginen separat och blanda själv. Några oliver såg vi då inte till. Och upptinade blev vi.
Middagen i övrigt var jättegod och vi beslöt att i den sena timmen vara mindre hurtiga och tog en taxi hem.
Apropå hurtig, så vill det till att nu ge sig ut på promenad och inte längre sitta vid datorn.