Vårkänsla, i varje fall lite grann och svårigheter att välja.......

    
Helgen har bjudit på strålande sol och nästan lite vårvärme. Termometern har under dagarna i alla fall kommit upp mot 10 grader(plus).
Lördagen bjöd på en riktig långpromenad och det var absolut så att min dunjacka( en av dem) kändes som ett våtvärmande omslag emellanåt. Även dagens promenad, som också den sträckte sig över några timmar, blev lite varm i dunjacka. Har såleses efter visst övervägande, beslutat att i morgon införskaffa en lite tunnare jackvariant. Helt lätt blir det nog inte att välja jacka eftersom utbudet är enormt.

image210
Stenbåten i Ritanparken. Ingen uteservering i sikte. Men snart så....Varmt med dunjacka!

Kineserna här i stan är i allmänhet är lite frusna av sig. I mitten av oktober kommer långkalsongerna på, gärna dubbla par, och i mitten av mars åker de av. Under helgens promenader kunde jag i alla fall se att några åtminstone tagit av sig ett par och hängt ut på vädring/tvätt. Ytterligare ett litet vårtecken.

image213

Längs stenmurar och husväggar har folk tagit ut stolar för att njuta av solen och sitter där och tittar på folk. Även de ambulerande frisörerna har börjat med sin verksamhet. Lite varstans kan man se dessa frisörer som för en billig penning rakar ock klipper kunder ute i det fria.
Tyckte mig under dagens promenad även se till några små knoppar på buskar och träd.
Det är ljust ganska länge, tror solen försvinner ner vid 17.30. Inte illa! Kommer nog att under kommande vecka fortsätta att leta vårtecken.

Utbudet av precis allt är stort här. Vare sig det gäller jeans, tröjor, väskor, skor eller en sån enkel sak som ägg eller yoghurt, finns hur mycket som helst att välja bland. Och ska man äta en bit mat så blir det inte enkelt att välja restaurang heller.....
Jag var inne och skulle handla lite i vår "lokala" butik. Just då skulle jag bland annnat ha ägg. Men vilka skulle jag så välja? Jag räknade de olika äggsorterna och kom fram till att det nog fanns ungefär 15 olika att välja på.

image211
Ägg i mängder.

Efter moget övervägande valde jag de bruna äggen i mitten denna gång.  Vad gällde yoghurten, så tog jag den "vanliga" med jordgubbar i.

Fortfarande firas det nya året med raketer och smällare om kvällarna. Man firar alltså inte som i Sverige bara på Nyårsafton; nej, nej! Här görs det ordentligt och länge. Det viktiga är inte att fyrverkerierna bara ska vara vackra, de ska också låta för att skrämma bort det onda. Och låter det gör det. Mycket! Just nu har vi kommit in i Musens eller Råttans år. Jag vet inte om ddet möjligen är samma ord på kinesiska men helt klart är att en mus känns mer behaglig än en råtta. Inte bara för mig.....Själv är jag oxe så jag väntar på mitt år.

Det är mycket som händer nu här i stan inför OS i augusti. Ja, det händer alltid mycket... Kul är att en arbetskamrat, Carrie som är kinesiska och pratar jättebra svenska, varje onsdag medverkar i P4 extra. Hon samtalar där med Lotta Bromeé. På Svenska Skolans hemsida; www.swedishschool.org.cn finns det en länk direkt till programmet. Carrie har nog arbetat på skolan i snart 10 år och det är så roligt att just hon är med. Så lyssna gärna! 

Nu ska jag snart göra ett val till; aftonens middag. Jag tror det blir thailänskt och Purple Haze.

image214
En vårhälsning, särskilt till mina kattälskande döttrar. Visst är den söt????

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: