Spelkväll och skridskor

    
Gårdagens afton tillbringades i glada arbetskamraters sällskap. Det var nämligen "spelkväll" hos kollegan Elisabeth. Denna afton introducerads jag, i ett för mig nytt spel; När och Fjärran. Spelet påminner lite, men bara lite, om Trivial Pursuit. Men nu skulle vi alltså ta oss runt i världen och svara på frågor av olika karaktär. Vi spelade i lag och denna kväll var lagen fyra till antalet.  God dryck, svenskt godis och mycket god laganda gjorde att det blev en osedvanligt rolig, lärorik och trevlig torsdagkväll.

image215
Deltagarna. En saknas och det är Mikaeel som fotar. Jag är omgiven av mina lagkamrater; Elisabeth tillika värdinna till höger och Therese till vänster.

Tyvärr, så måste jag erkänna att vårt lag denna kväll inte vann. Vi kom inte hellre tvåa....
Och det var bara tre lag, så.....
Jag säjer bara att det blir revansch en annan kväll. Sen kan jag nog tycka att vi hade lite otur med våra frågor. Ibland kändes det som om just våra frågor var extra svåra. för givetvis kunde vi de andras frågor.... Nåja, roligt var det! och Åsa, du skötte banken på ett utomordentligt sätt. Sen flyttade du ju vår "plupp" också. Varmt tack! ( Åsa i rött)

Idag har hela skolan varit och åkt skridskor inomhus på World Trade Center här i stan. Ännu en ny upplevelse för mig denna vecka. (Vi transporterade oss dit per buss, en resa från skolan på ca. 40 minuter). .... De flesta elever hade egna skridskor, men annars ingick det "hyrskridskor" i priset+ hjälm. Vi hyrde tid i 90 minuter och det var ganska så lagom. Ja, nu var det inte så att Svenska Skolan hade hyrt hela isbanan. Nä, så går det inte till här. Vi från SSB var nog ett 70 tal barn och vuxna som skulle åka skridskor, sen var det  ett antal andra vuxna på isen,( mer eller mindre kunniga i att åka och STANNA) därutöver pågick diverse konståkningslektioner i grupp och enskilt........
Jag fick hyrt ett par hyfsade, svarta, skridskor i plast. De var mer åt hockeyrörhållet, men med taggar därfram. Dessutom passade de nästan. Jag hade min egen cykelhjälm med. För säkerhets skull.

image216
Jag och en elev. Visst är vi fina!

Det var flera år sedan jag åkte skridskor, så visst kändes det lite som Bambi på hal is i början. Men sakat men säkert lossnade det. Mina elever var lite oroade för mig och jag blev väldigt väl omhändertagen. Men de kunde ganska snart konstatera att "she is still going strong". Jag hade då gjort en lite piruett, saxat fram och baklänges och gjort hockeystopp. Sen var det bara för eleverna att börja träna.... delvis under min ledning.

image217
Nöjda elever! Nöjd fröken!

Vi hade en kanontrevlig isdag och avslutade det hela med ett besök på Mc Donald´s.

Nu väntar en trevlig after work med några kollegor och kanske en bit mat därtill.
Anonym

Hej ditte =)

vad mysigt det sag ut hemma hos Elisabeth.
Vem ar nya kollegan pa bilden, o var jobbar hon?
hoppas annar att allt bara ar bra med er alla, har ar varen pa vag skont!
kram kram emma

Åsa i Beijing

Tack Ditte!! Bankkvinnan i mig finns i släkten.. Mamma har jobbat på SEB i alla år.. Mysig kväll!! Jag gillade mest din nya teori om hur man mäter arean på ett land...
Platta berg är också berg eller?? hihi
Ses i morgon!
Kramkram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: