Luciamorgon, den 12/12-08

    
Tidigt, tidigt; bara att stiga upp. Och "en endaste gång blott om året"... Ja, det var Luciamorgon på skolan. Bussen var och hämtade redam klockan 05.10 och det var tidigt.
Alla barn, både stora och små, skulle vara ombytta 06.15 till Lucia, tärnor, tomtar, stjärngossar och pepparkaksgubbar. Halv sju började Luciatåget. Mängder av förväntansfulla anhöriga och inbjudna gäster hade samlats i skolans nya idrottshall  i den arla morgonstunden. Tänk, 120 barn mellan 3 och 12 år i ett Luciatåg!
Det bjöds på vacker sång där alla deltog, både stora och  små samt ett par så fina solonummer, med vacker sång. 
Skolan har en så fantastisk musiklärare, Kerstin och hon lockar eleverna att verkligen sjunga genom sitt kunnande och sin stora entusiasm.
Efter luciatåget blev det lite allmänt mingel och Svenska Ambassaden bjöd på lussekatter och PR företaget Springtime bjöd på glöggen och pepparkakor. 
Barnens familjer hade med frukostkorgar och dessa dukades upp lite överallt i skolans lokaler och alla hade möjlighet att umgås en stund. 
För de äldre eleverna blev det  lite senare bussfärd för nytt Luciatåg hos Ericssons i Beijing. Det var en gigantisk lokal som verkligen fylldes denna morgon. Eleverna gav ett smakprov på de vanligaste, svenska julsångerna och sjöng också "We Whish You a Merry Christmas" och "Blinka lilla.." på både svenska, engelska och kinesiska. När de kinesiska verserna kom, så utbröt enorma aplåder från de kinesiska medarbetarna. Mycket uppskattat med de kinesiska inslagen.


 Ericssons byggnad inomhus med sju våningar upp utan tak och stora balkongavsatser på varje våningsplan.


De äldre eleverna lussar för Ericssons personal.

Tur att vi alla, både elever och fröken, slutade efter lunch. Det tar på krafterna att vara med i "svängen".


Trötta och nöjda.


 
 
Iris

Som sagt stämningsfullt! Skönt att vi slutade efter lunch.

Susanne

Tur att du medverkar till att hålla traditionerna vid liv.

Hur gick det med "Anna Davidsson" i år? Visst är det en av dina favoriter en luciamorgon? Eller har du fått någon ny på ålderns höst?

Det var länge sen jag hörde dig sjunga den och väntar ivrigt på en repris.

Hellepelle

Hehe läste just inlägget om våra luciafiranden med kråkis...ugghh Sara ville se bilder från det,.. haha skulle inte tro det va!!!!

Nåja här lyser ljusen åxå upp i mörkret och vi får nöjja oss med luciafirande i fresta församling.

Tomtarärdetvärstasomfinnskramar ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: