Lite julpyssel

    
Så var då dagen D kommen. ( D som i dramatik) Ja, det kanske skulle heta dagen P i stället. P som i pyssel låter mer positivt.
Den här dagen kommer varje år och jag brukar redan tidigt på hösten oroa mig för att bli intrasslad i silkespapper, lim, garntomtar och andra jultillbehör.
I år blev det lite annorlunda. Mina kära vänner, Helene och Monica, som var på besök för ett par veckor sedan vet om min aversion mot allt vad pyssel heter. De hade för säkerhets skull varit en sväng till Panduro och letat efter lämpligt material till mig. Det kan minsann inte ha varit lätt. Och det skulle inte vara något med klister....
Här hemma fick jag en snabbgenomgång av det medhavda materialet, för någon tid för vännerna att själva medfölja till skolan denna gång gavs inte. De var bara här i fyra dagar....

Jag har ju en fantastisk tur i mitt jobb. För just bland den grupp elever jag arbetar med, så finns det  duktiga, kreativa och pysselintresserade föräldrar. Så idag kom de i en samlad skara efter lunch för att bistå mig.
Här skulle det tryckas tomtar och hjärtan med textilfärg på vettexdukar som skulle bli julfina disktrasor. Små tomtar och granar skulle stansas ut i och sedan fästas på porslin. En mamma hade med sig små, söta änglar som skulle "byggas ihop" och sedan fästas i granen eller på annat lämpligt ställe. Lite pilligt var det nog, men flera försökte sig på dem.
Med tio händer från dessa mammor som greppade det mesta och även ett par hjälpande händer från en och annan kollega så gick det så bra med allting.
Själv höll jag mig till momentet att stryka på vettexdukarna för att fixera färgen. Jag höll nämligen på att glömma att det skulle göras men ett par vakna föräldrar väckte frågan; och då mindes jag plötsligt den instruktionen också. 
Lite svensk julmusik i populärform, många skratt och nöjda barn fick även ögonen på en "gammal fröken" att tindra lite grann. Jag var mer av en operativ ledare i sammanhanget och kunde bidra med glada tillrop.
Det blev en jättetrevlig pysseleftermiddag! Tusen tack för all stöttning!


Här stryks det på vettexdukarna, en lämplig uppgift för mig.


Stor aktivitet i denna tomteverkstad. Dagen till ära med nästan lika många vuxna i klassrummet som barn. Så trevligt!
 
Sussie

Sååå mysigt ni hade det - jag tycker dock att den icke pyssliga fröken skall byta till att hon är en väldigt pysslig fröken - du fixade ju hela denna aktivitet!

Kram Sussie

Ingrid

Det ser väldigt trevligt ut. Du gör dig bra i pysselsammanhang. Dags att ompröva din förmåga kanske? Nja, lite tveksam är jag nog. Se du till att få andra att sköta det praktiska.

Men du har talang. Rent av ett utvecklingsämne i pysslandets svåra konst. Kanske kan du få åka på fortbildning?

Många kramar

Kerstin

Talang är bara förnamnet! Du är en riktg pysselfröken fast du inte tror det själv!

Kram från en som vet!

HH

Underbart.....du bara döljer dina talanger, jag vet att du egentligen är överkvalificerad för dessa uppgifter, fast du vill inte avslöja detta.

Själv höll jag på att svimma idag när mina sex- och sjuåringar skulle sätta snöre på sina inslagna paket. Jag undrar om jag kommer att födas som en bläckfisk i mitt nästa liv. Många kramar från ett grått och regnigt Upplands Väsby / Helene


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: