Julstress, nej inte här...

    
Har just kommit tillbaka från en mindre, men mycket effektiv shoppingrunda. Tur att jag är rutinerad i detta avseende.
Sista hela skoldagen äe det i morgon med jul/personalfest på kvällen. Känns som ett bra och lagom avslut på terminen.
Det kommer att bli lite vemodigt denna afton, då några av mina vänner och kollegor åker till Sverige för gott. Men vad som gäller är givetvis "på återseende" och lycka till med allt.
Nu blir det jag som stannar kvar och kommer alltid att minnas er, Ninni och Christina, som var de första som tillsammans med Anna och Karolina invigde mig i det Beijingska livet. Mången tack!  Tack och lov så finns Anna kvar som en av "livlinorna" och nya kollegor och vänner har tillkommit.

Julstämning finns det gott omi Beijing, trots att kineserna inte firar jul. Tomtar i mängder, julmusik och alla jultillbehör man kan önska sig. Och mycket mer.. 
Det känns behagligt avspänt att flanera omkring och titta på all vacker belysning och inte fundera över vare sig julmat, klappar eller annat. Det ordnar sig.... Mei Wenti= inga problem. Bor man här så kan det  vara jul för jämnan vad gäller "klappar".  Det är alltid dags för ett inköp av ett eller annat slag.
Visst är bilderna fina? Dock ingen snö,men det gör inget. Solen skiner om dagarna och det är behaglig temperatur och bara lite blåst.


Julbelysning utanför en restaurang nära oss.


 Infarten till Solanas shoppingcenter är rejält upplyst.


Gran och renar påminner om julen.

Jag fortsätter att njuta av allt vackert  jag ser, att varva ner inför julledigheten, möta tillvaron som det faller sig och absolut inte stressa. Dygnet har 24h och det är lika för alla.
Jag tänker ofta på ett citat från en av döttrarna " om man är stressad mamma, så handlar det om dålig planering". Så rätt kan jag tycka. Åtminstone att göra ett ärligt försök....Och så här långt så håller jag måttet....
Gör ni????
Ingrid

Vad skönt att du varvar ner. Här hemma har vi fullt program för dig. Ska fundera på hur jag kan lära mig hur man inte ska stressa. Det ligger absolut något i att det handlar om dålig planering. Eller kanske ingen alls?

Längtar tills du kommer hem.

Hälsningar och kramar

Anonym

Det vore väldigt kul om vi kunde ses en snabb sväng på måndagkväll!? Jag åker ner till Nitta på tisdagen. När åker ni tillbaka till BJ?

Kram Karolina

Iris

God Jul och Gott Nytt 2009!

Stefan W

Läs gärna mitt nya inlägg som handlar just om dricksvatten! :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: