Julledighet

    
Har packat väskorna och om några timmar lyfter förhoppningsvis SAS planet mot Stockholm, Arlanda. Veckan som just nu går mot sitt slut har passerat i ilfart. Men stressad är jag INTE. Kanske har jag lyckats med min planering???

Slutet av veckan bjöd på julfest på jobbet och nästan all kinesisk personal var också med. Vi åt "julbord"  och alla hade tagit med sig något passande. Det blev ett julbord med både svenska och kinesiska inslag. Verkligen en bra och fantasifull blandning! Skinka, sill, köttbullar,revbensbjäll, kalkon och prinskorvar samsades med dumplings, ( små degknyten fyllda med köttfärs eller strimlade grönsaker) nudlar, nötter,exotiska frukter, choklad och bakverk. Allt var vackert framdukad i matsalen.


En cheesecake önskar God Jul


Kalkon, sill och frukt vackert framdukat. Kalkonen bjöd skolans matleverantörer, Eurest, oss på.

Under tiden vi satt till bords blev det också en del allsång. Inte helt lätt för den kinesiska personalen att hänga med. Det är förstås minst lika svårt  för dem med de svenska ljuden som för oss med de kinesiska. Under kvällens gång gav den kinesiska personalen oss ett smakprov på ett rappliknande epos över gamla kinesiska levnadsregler. En och en framträdde och läste de gamla kinesiska tecknen för oss.

   
Ma Bin, skolans chaufför, anför gruppen och Anna, en av våra kinesiska lärare, översätter till engelska.

Rektor Mona avtackade de vänner och arbetskamrater som nu flyttar vidare, hem till Sverige och vidare till andra länder.
Och visst fälldes en och annan tår.
Givetvis blev det också paketutdelning. Alla hade medfört en julklapp till ett värde av runt 20 kr.  Åsa och Ninni hade klurat ut personlig information om alla gäster och detta angav sedan i vilken tur man fick välja paket. Mycket fyndigt!!!!


God Jul!!!

Igår var det terminens sista arbetsdag. Nåja, arbete och arbete.... Klassen och jag gick igenom pärmar och lådor och sedan spelade vi Sverigespelet.  Strax före lunch kom försklolebarnen och hämtade oss för långdans. Vi dansade genom hela skolan och alla de 126 barnen hängde med. Sångerna hann vi ta repris på många gånger. 
Långdansen slutade i vår nya gymnastiksal och där tog ringlekarna vid. 
En god jullunch avslutade dagen och så var denna terminen slut.

Jag gick och njöt av kroppsvård Ya Show, med både manikyr, handmassage och fotvård. Vilken lyx att ha tre personer som samtidigt ser till att jag ska må bra. Ja, det blir ju fyra med mig själv förstås.
Köpte också några trevliga julklappar till mig själv. Också bra för välbefinnandet.
Kvällen avslutades med stor fest hos en arbetskamrat som flyttar till Panama. Verkligen jättetrevligt!
Kanske finns det nu nya kontinenter att utforska och besöka.

Nu blir det en paus på två veckor med skrivandet från Beijing. Men om andan faller på så kanske det blir något/ några inlägg från Stockholm också.

Jag vill önska alla en God Jul och Ett Gott Nytt År från ett Beijing som badar i sol denna lördag den 20 december.


Anonym

gOD JU

Anonym

gOD JUl o ett gott nytt år Ditte och Bosse.

Jag blev lite nyfiken ditte, vem flyttar till Panama? spännande o anorlunda. stor kram på er o njut av sthlm.

Åsa i Beijing

God Jul och Gott nytt år Ditte och Bosse!

Hoppas ni hade en bra flygresa! Själv har jag nu landat i mitt gamla flickrum hos mamma och pappa och ska ha en skön jul!

Stora julkramar från Åsa

Iris

Hoppas din och Bosses jul varit lika skön som min! Ses snart!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: