En avkopplande helg, helt enkelt

    
Att ta hand om sig själv och sin kropp är något jag unnar mig. En helt underbar fotmassage tillsammans med vännerna en fredag, då vi varit vakna sedan före 05 på morgonen, för att fira Lucia på skolan. Kan det bli bättre? Det är alltså inte bara fötterna som masseras, utan lår, nacke, rygg och armar får sig en genomgång. Helt ljuvligt!
Jag tror vi slumrade in en stund alla tre och och bara kopplade av och njöt.

 
En av oss är fotograf....Såååå skönt! Vi njuter innan behandlingen ens börjat.


Ryggen får sin dos.

Som en ny människa kände jag mig efteråt och spänningar i nacke och rygg var försvunna.
Vad kunde smaka bättre fram på kvällskvisten än att avnjuta en perfekt stekt chateaubriand med gott vin tillsammans med den äkta hälften på restaurang Morells. ( En belgisk restaurang, som specialicerat sig på kött och musslor)

Lördag förmiddag blev det en tur till en underjordisk marknad. Hade tänkt att julhandla lite. En ganska osynlig marknad från utsidan, men väldigt stor innanför de grå tygförhängena ( ska skydda mot kyla och finns överallt nu i vinter)- och på vägen in träffade jag på självaste Tomtefar.

 


Vägen in till den ganska så diskreta marknaden...

Några få inköp blev det, men av den stora julshoppingen blev det intet. Vi var liksom inte de enda som tänkt handla här idag. Utbudet var enormt, men att förstå ordningen och var varorna fanns, var en skola för den högre bildningen. Vi klarade knappast av grundkursen...

Eftermiddagen ägnades åt glöggbjudning och tillika lägenhetstömning hos en kollega, Ninni, som om en vecka flyttar hem till Sverige med "sin" Magnus.
Och visst hittade även jag lite saker som kunde komma till användning i vårt hem. Tusen tack!

Det blir  lite sorgliga avsked denna vecka. Ninni, som var den första jag hade kontakt med här på skolan flyttar hem, liksom en av mina "livlinor" Christina. Bara att önska de båda all lycka! Men saknaden blir stor! Tack för att jag fått förmånen att arbeta tillsammmans med er  och fått vara er vän. Det vill jag fortsätta att vara, även om det nu får bli på distans...

Aftonen denna lördag, samlades vi nästan alla kollegor på skolan för att äta middag tillsammans i "vårt vardagsrum," Purple Haze, en thailändsk restaurang, med väldigt god mat. Många glada skratt  blev det och jag kände redan här en  saknad av Ninni. Vem ska nu stå för de glatt, klingande skratten? Bäst att vänja sig....


I glatt sällskap! Skål! 

Söndag, med först 90 minuters kinesisk lektion och sedan ett besök hos frissan, helt avkopplande. Därefter taxi till vännen Christina för "lägenhetstömning." Här blev vi bjudna på glögg med tilltugg och trevligt sällskap av andra kollegor. Jag blev glad för ett ugnseldfast fat. Nu kan det bli lite mer maträtter tillagade i ugn. Det har liksom inte blivit av att köpa en form....Men nu finns den! 
Christina skänkte mig också sin uniform; den hon hade på skolinvigningen i Gahood. Undrar om hon tror att jag behöver två. Ska i alla fall spara den som ett kärt minne av Christina och alla de skratt, som förgyllt vår även i vanliga fall roliga skoldag denna termin, då vi delat klassrum och tillvaro.
Undrar om hennes storlek passar mig? Det får bli en senare fråga.

Middag i hemmets lugna vrå; fläskfilé som helstektes i ugn, klyftpotatis, blue cheesesås, en fräsch tomatsallad och ett gott, rött  vin därtill. 

Ingen julstress här inte! Det gäller att varva ner, ta det lugnt för att orka med julen och alla tomtar. Jag är på god väg. 
Anonym

Hej Ditte. Ja det är alltid tomt när människor ska lämna jag vet inte vilket som var värst att bli lämnad eller att själv lämna... Värst var när paulina och Lisa åkte och sedan när jag själv åkte så jag kan tänka mig in hur ni har det nu när både ninni o christina ska lämna. När åker ni hem till sverige? e ni förbi malmö så knacka på !!

kram kram hälsa emma


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: