Världsrekord och OS rekord....

    
Fredag den 23/8-08

Sista OS dagen för mig är här. Fri-idrott även i kväll. Dagen har varit jättevarm och inte kändes det svalare när vi kom till "Fågelboet" strax efter klockan 18. Termometrarna visade på +33grader. Sedvanlig säkerhetskontroll; både i tunnelbanan och in till arenan. Det går ganska smärtfritt och snabbt. Effektivt så det förslår.


Säkerhetskonteroll in till området.

Denna kväll satt vi i närheten av längdhoppet, och hade bra utsikt över huvud taget. Men visst blev det till att få känningar av nackspärr nästan genast. Mycket att se på! Undrar hur det då ska vara på en tennismatch???
Så var det då dags för längdhoppsfinalen. Spänningen var oliiiidlig när svenska Karolina gjorde sitt första hopp. Då hade redan brasilianskan som vann hoppat 7.04 i sitt första hopp. Tyvärr blev det övertramp för Karolina. Det var 12 stycken som kommit med till finalen och de får göra tre hopp. Sedan går de åtta bästa vidare och får göra tre hopp till.
så nu hade Karolina bara två hopp till att fixa det hela på. Vad vi höll tummarna. Nu blev det 6.49, men bättre måste det bli för att gå vidare. Det blev det inte. Sååå synd!!!!


Jaha, så var det över...Så tråkigt för Karolina tyckte givetvis alla vi svenskar på läktarna.

Spännande blev det också i damernas stafett på 4x100m. USA blev diskade igår, så nu trodde jag och många med mig att Jamaica lätt skulle vinna. De fick ju tre medaljer på 100m. Men, men, inte blev det så . Här växlades det över minsann och det blev Ryssland som avgick med segern, tätt följda av belgien och Nigeria. Synd för Jamaica, men desto roligare för de andra länderna som inte haft så många framgångar inom fri-idrott på detta OS. Så kan det gå!

Ett tag senare var det så dags för herrarnas stafett 4x100m. Här deltog inte heller USA , blev också diskade igår, så  någon direkt slutkamp trodde nog ingen på. Förutom kampen om ett nytt världsrekord. Och vad de sprang!!!! Fort gick det och nytt världrekord blev det på tiden 37.10. ( Det gamla var 37.4) Helt otroligt!!! Usain Bolt lär vara bra att springa i kurvor och hade tredje sträckan. Vilka sprinters!!!! Oj, oj, oj!!!!


Mr Bolt i den gula tröjan på bana 5. 


Lyckligt stafettlag från Jamaica! Helt fantastiskt!!! Bolt i mitten!

Sen blev det också ett OS rekord i herrarnas stavhopp av australiensaren Steven Hooker som klarade 5.96 i sitt sista försök. Vilken prestation även detta!( Det gamla OS rekordet var 5.95)

Allt detta och en massa annat har jag tittat på i kväll. Undra på att kroppen är slut. Och detta av att bara titta!!!
Att uppleva fri-idrott i ett OS har alltid varit en dröm för mig. Och nu är den drömmen uppfylld. Visst hade jag önskat att de
svenska fri-idrottarna hade lyckats bättre, när jag nu ändå var där, för en gångs skull...Men vilken upplevelse att vara på plats!!!!


Nu är det snart slut på OS och livet blir mer vanligt igen.


God Natt!!! Och hej då "Fågelboet" för denna gång.
Misse

Vad mycket du får uppleva! Klart jag är avundsjuk!

Känns som om jag var med i Beijing!

masis

tackar tackar för informationen fortsätt så:D

det finns en hemsida som heter youtube.com gå där inte min sida men den är bra du kanske känner till den?:D det finns mer än miljoner videor där:D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: