Tillbaka till cykeln

    
Idag var det en perfekt dag för ett träningspass på cykel. Varmt visserligen, +34, men efter att ha sett OS kändes det som om jag också skulle behöva komma i form.
Det behövde cykeln också.


Bosse sköter min cykelservice. Jättebra!!

Att cykla i Beijing är ett utomordentligt sätt att ta sig fram. Jag har skrivit det tidigare och jag vidhåller.Lätt att ta sig fram, inga köer, bara att stanna där man vill, (shopping till exempel..) får se och uppleva mycket, motion på kuppen. Frisk luft, nja, kanske inte. Men så länge blommor, växter och träd är pigga så är nog jag det också. Visst kan det vara lite körigt i stora korsningar, men man lär sig. Bara att tänka på att ha koll framåt.
Denna stad erbjuder så mycket av allt man kan önska.
Vi tog en "dryckespaus" på en lite servering bakom sjöarna och kunde sitta på taket och svalka oss med lämplig dryck. Och utan att vi ens bad om det serverades vi också kallt vatten med citron.


Paus i värmen.

Kunde under cykelturen konstatera att många av de gamla hutongområdena där vi cyklat i våras  fanns kvar .Så skönt att inte allt är borta.
Att man nu under OS satsat på att hålla stan extra ren, det har märkts över allt. Nu tycker ju jag att Beijing är en förhållandevis ren stad, även utan OS. Stockholm ligger klart i lä. Men att man satsat på att även hålla vattendragen inne i stan rena, känns extra fräscht.
 
 
Flytvästar på och håven för att fånga skräp i högsta hugg.


Lugn och ro vid vattnet och lägg märke till fågelburarna i trädet.

Att stan nu blivit såååå grön är ju ett fantastiskt jobb som lagts ner. Jag har sett detta område vid vattendraget få sin form under det senaste året och det är en oas i denna storsad ,där man ser människor bara sitta och njuta av det vackra eller kanske fiska.

Att stan blivit grönare inför OS är inte att ta miste på. MOMA där vi bodde under vårt första halvår, hade många små hus och butiker runt sig. De flesta bostadshus hade nog en urusel standard ( efter våra svenska mått) med toa och dusch ute i gränden, ingen el och kallt om vintern. Nog inte så pittoreskt!  Hur som helst är detta historia nu. Vet att många av de som bodde där fått nya lägenheter, men visst är förändringen total.


På andra sidan vägen finn numer en park, som ser ut att ha funnits där i 10 år


Så här såg det ut i januari 07, det är samma gata.
Karolina

Åhh vad kul att se lite Beijingbilder och inte bara sport, sport, sport. Jag tycker att du ser vältränad ut (för att inte tala om Bosse). Kram

Kerstin

Kul att läsa din blogg igen! Idag har vi gjort en cykeltur runt Vallentuna - inte så många cyklar, någorlunda frisk luft, bara 20 grader varmt,kedjan hoppade av (reparatör BG), OS när vi kom hem (Blanka V i höjdhoppp!).

Kramar från Kerstin och Bosse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: