Shidu, skön söndagsutflykt

    

Hade planerat en utflykt till Shidu, en naturskön plats ca 10 mil sydväst om Beijing. Bosse, Helen och jag höll ångan uppe.... Värmen ute känns tärande, fortfarande +34, så en bekväm bil med ac var behaglig. Den två timmar långa resan dit flöt på bra.Men bara att ta sig genom beijing tar i stort sett en timme. Shidu hör också till Beijing, så det var inga problem med att ta sig dit med egen chaufför. ( Inhyrd för dagen) 
Tänk att det finns så fantastisk natur så nära inpå stan.


Denna syn mötte oss när vi kom fram. Fantastiska bergsformationer.

På sjön kunde man paddla flotte eller trampa pedalbåt. Från klipporna fanns utsökta möjligheter till bungyjump eller att fastspänd i en lina"flyga" över sjön högt upp i luften. Jag nöjde mig med att idag endast vara åskådare till alltsammans.
Däremot tog vi linbanan upp så långt det gick. Visserligen var den inte av senaste snitt, men uppåt kom vi och ner också. Det svalkade så skönt, så jag hade nog kunnat fortsatt att åka ett bra tag till. Och vilken utsikt!


Vackert!!!


Väl uppe med linbanan.

Shidu är inte ett "vanligt" turistställe, utan vi var ett ganska exotiskt inslag. Nästan en egen turistattraktion!
Shidu och området däromkring var så "oturistiskt" att  det inte gick att få tag på en engelsk meny, så vi höll till godo med frukt.

Tillbakaturen till Beijing bjöd på några poliskontroller. Kansk för att OS slutar idag? men man kollar också att endast bilar med rätt slutsiffra i registreringsnumret kör. Idag var är det den 24 och då kör bilar med jämna nummer. Alla bilar stoppades! Vid första kontrollen räckte det med att chauffören visade sina papper. Vid den andra fick räckte det med att chauffören och jag visade våra papper. Mina papper är kopior på visa, pass och boendepapper;alltså att jag är registrerad på min adress. Också smärtfritt. Vid tredje kontrollen fick alla i bilen visa sina papper och de kollades upp i datorn. Tur att vi hade pappren med, Men man ska ha det! Underlättar verkligen. Men så är det hemma också att man är skyldig att kunna legetimera sig. Men där tänker åtminstone inte jag på det.


En av poliskontrollerna.

Middag med nya kollegor i Ritanparken i kväll. Gott och mycket trevligt. Och sist men inte minst denna kväll; AVSLUTNINGEN PÅ OS. Så fantastiskt!!!! Vi såg den på tv  med en kinesisk kommentator. Önskar att jag hade varit i "Fågelboet" och sett allt på riktigt. Tyvärr så går inte alla önskningar i uppfyllelse. Men jag har haft förmånen att för första gången i mitt liv besökt ett OS . Och det räcker långt för mig!!!
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: