Så var det dags...

    

Ja, ¨så var det dags igen..Första skoldagen med elever. En begynnande förkylning gjorde att nattens vila kunde varit bättre. Men så roligt att komma till skolan för att möta eleverna idag. Vackra blommor smyckade skolgården och gjorde att det kändes som en speciell dag. Kanske är detta min sista hösttermins skolstart? Jag vet inte!!! Känns lite vemodigt att tänka så också. Tots den varma, klibbiga, morgonen med +30 redan klockan 8, så var mitt humör på topp. Det var med glad förväntan jag mötte mina elever.


SSB; Svenska Skolan i Beijing. Allt "skrivit" med hjälp av blommor i blomkrukor. Visst är det vackert?

Detta är något jag tycker man bör ta efter hemma i Sverige också. Och blommorna står kvar!! Ingen skulle ens komma på tanken att spela fotboll med dem.


Fler vackra blommor på skolgården.

Dagen gick i rasande fart och min förkylning tilltog också i rask takt.
En snabb"powershopping" med Helen på Yashow, och därefter jättegod middag på en av våra favoritrestauranger, Purple Haze, ligger bara 2 minuter från oss och är vårt andra vardagsrum. (delvis  svensk ägare)
Tänk, att det alltid finns bord till oss, även om vi sällan bokar. Sååå god mat, jättebra service, att känna sig hemma på en restaurang i Beijing och att alltid bli igenkänd. Visst är det fantastiskt? Jag har ännu inte upplevt detta i Stockholm på samma sätt. Men det kanske kommer....Kan vara ett utvecklingsområde???


Titta på elkablarna som är framför namnskylten. Ett riktigt trassel, men det finns mycket värre.


Damen till vänster, restaurangens allt i allo och vår absoluta favorit. Behandlar oss nästan som "kungligheter" och två andra trogna servitörer. Här får vi alltid det bästa!

Kerstin

Hej!

Härlig blomsterhälsning på skolan, verkligen något att ta efter!

Hoppas att din förkylning är bättre!

Kramar från Kerstin


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: