OS och tillbaka i Beijing

    
Timmen är sen, efter midnatt här och jag försöker samla ihop dagens intryck. Efter över två månader i Sverige så kändes det något omtumlande att komma tillbaka. Bosse och min dotter Helen är med, så det underlättade givetvis. Helen ska stanna i lite mer än två veckor och det känns extra roligt.
Så mycket människor överallt! Redan på flygplatsen, den nya,stora och fina, som invigdes i våras märktes att OS var i full gång. Os flaggor, vackra blommor, mycket personal bidrog absolut till stämningen.


Vad sägs om denne atlet tillverkad av blommor?

Resan med taxin hem till Gongti Beilu gick i behagligt mak, längs motorvägen som var kantad med Os flaggor av olika slag.  Även körriktningsvisaren användes, chauffören hjälpte till med bagaget och sjöng även lite grann. Att vi sedan körde en liten omväg gjorde inte så mycket. Bara roligt att se vad som hänt här i stan på två månader. Mycket nya planteringar var det, liksom nya gallerior och annat.
Ja, även hemma i vår port hade förändringarnas vindar blåst. Vi har alltid haft minst två stycken, ibland fler, som stått i receptionen vid entrén. Nu fanns det en! Och vi blev utrustade med en sorts nyckelkort, så att vi själva ska köppna dörren. Bäst att vänja sig!!!
Jag kände mig lite stressad över mina "kinesiska" OS biljetter och ville fort komma till banken för att hämta dem. Väl på banken verkade det hela löpa på bra, så jag anade att något var fel. Javisst var det ! På min ansökan hade jag uppgett mitt visanummer i stället för passnummer!!!!!!  Det hjälpte föga att jag visade mitt gamla visum och pekade på raden där mitt passnummer stod. Det blev inga biljetter att hämta idag.
Nu började nästa fas; att samla ihop kopior, (och att hitta en kopiator, vilket jag inte gjort idag)fylla i ändringsformulär, förklara varför jag gjort fel och lite annat.... Inte nog med att jag var jetlagad, detta blev lite för mycket. Men,ibland kan jag ha tålamod och envis är jag. Jag ringde upp biljettkontoret och fick kontakt med en trevlig man som skulle försöka att hjälpa mig. Vet i alla fall vad jag gör i morgon. Dessa biletter är till friidrotten på tisdag och till damfinalen i fotboll den 21 augusti. Så några dagar har jag på mig. Håll tummarna!

Nästa lilla incident uppstod när jag ivrigt skulle hämta ut pengar på mitt kinesiska bankomatkort. Stress eller ej; men koden hade jag lyckats glömma över sommaren. Försökte med lite olika, men ingen passade. Får också bli morgondagens jobb. Men man kan inte lyckas jämt!

Vi hade hoppats att åtminstone på TV få se tennisfinalen där svenskarna spelade, så vi letade restaurang efter det kriteriet. Men, det var bara basket. Det var Kina som spelade, Vi gav upp och satte oss mycket nöjda ändå i lugnet på "nya" Purple Haze och njöt av vietnamesisk och thailänsk mat. Jättegott!
Finalen på 100 meter herrar såg vi dock på hemma! Vilket lopp! Är väldigt avundsjuk på mina vänner som såg det live på "Fågelboet". Ser fram emot att få se finalen på 200 meter i stället! Tur att jag även har biljetter till fri idrotten som är köpta i Sverige.; om något skulle haka upp sig vad gäller mina felaktigt ifyllda papper.
Men som jag lärt mig: " Det är bara att gilla läget". Men ibland är det svårare.....

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: