OS final i damfotbollen!

    
Torsdag den 21/8-08

Återigen är timmen här sen. Men vad gör väl det efter en jättespännande final i fotboll mellan Brasilien och USA. Vilken match!!! Efter förlängning på 2x15 minuter, så gjorde USA 1-0 i den första förlängningskvarten. Och tyvärr så hjälpte det inte att Brasilien kämpade och sprang på varenda boll. Slutresultatet blev i alla fall 1-0. Jag var helt faschinerad av Brasiliens spel. Det var så snabbt och vilka dribblingar och passningar.  Och visst var Martha bra!!! Men det var USA som vann. Fotboll är ju inte direkt en bedömningssport....Flest mål vinner!!!
Stämningen på läktarna var fantastisk och det var lätt att ryckas med. Kanske att Brasilien hade några fler supportrar än USA på läktarna. Åtminstone verkade det så där vi satt. Men vilken stämning!!! Själv vet jag nog inte riktigt vilket lag jag hejade på......Jag var så glad över att över huvud taget vara där.
(Det var ungefär 51000 åskådare  på Worker´s Stadium denna kväll, så utsålt var det inte.  Stadion är från 1959, men har nyligen renoverats och under OS ska denna arena kunna ta in ca 70000 åskådare.)


 
Ingången till Worker´s Stadium. Tvärs över gatan från där vi bor.
 Även här passerar man säkerhetskontroller med röntgen av väskor.

Den första match vi såg i kväll var matchen mellan Tyskland och Japan. De spelade om bronsmedaljen. Tyskland vann med 2-0. Jag tyckte denna match var lite tråkig och seg. Men så kan det ju inte vara, kändes bara så. Det dröjde länge innan Tyskland kom i gång, men i andra halvlek blev det mer spännande, i mitt tycke.
Hela dagen har det regnat mer eller minder och så även i kväll. Under matcherna duggregnade det av och till. Vid ingångarna utrustades publiken med regnkappor. Jättebra! Och de kom till användning.


Här tar publiken på sig sina regnkappor.


Även jag har fått på mig en regnkappa. Den blev snart som ett våtvärmande omslag.

Prisutdelningen drog ut på tiden......Men till sist blev den av. Då var det nästan midnatt.


I mitten USA som vann OS, silvermedaljörerna Brasilien i till höger,
och Tyskland längst bort till vänster.

Imorgon,22 augusti, blir det min sista OS dag. Då blir det återigen fri-idrott i "Fågelboet". Flera stafetter står på listan,däribland herrarnas 4x100m samt damernas 4x100m finaler. Det kommer att bli riktiga höjdpunkter. Vilka vinner?
Karolina K hoppar sin längdhoppsfinal och där kan vi ju fortsätta att hoppas på svensk framgång i OS sammanhang.  Även herrarnas stavhopp blir spännande.
Rapport från detta kommer.
Natti, natti.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: