En smak av Tibet...

    
Lördagskvällens middag blev en verklig upplevelse. Kollegan och vännen Anna bjöd oss med på en överraskningsmiddag. Och överraskningar blev det allt! Vädret överraskade  oss först. Redan under promenaden till restaurangen kom en rejäl störtskur. Blöta blev vi och såg ut som klippta ur en 30 talsfilm i håret; helt klart platt. Men vad gjorde det???
Restaurangen var Tibetansk och redan när jag kom in kändes det som om jag var förflyttad för ett tag just till Tibet. Rustik inredning, tibetanska målningar i taket och på väggarna, serveringspersonalen klädd i tibetanska folkdräkter; en helt fantastisk miljö.

 
Ett jakhuvud.

Givetvis var även matsedeln fylld av tibetanska rätter och i dessa ingår ofta just kött av jak. Även dumplingsen, degknytena, var fyllda med färs av jak. Så även jag provade någon tugga av detta kött. Det var ungefär som oxkött i konsistensen, kanske lite grövre. Iövrigt fokuserade jag på grönsaksrätterna som jag tyckte var jättegoda. Konstaterade endast att mina smaklökar ännu inte är klara för jakkött. Men de flesta i sällskapet lät sig väl smaka.


Hela vårt glada sällskap. Anna längst bort på vänster sida. Förutom Bosse, Helen och jag så är de övriga Annas föräldrar och släktingar. Och även en liten Emma finns med på 9 månader. Hon sov sig igenom största delen av kvällen. En bragd, i allt oväsen från musik och sång.


Tibetansk sång. Det lät mycket högt och ljudligt! (Troligen felinställda mikrofoner)


Här provar även Helen och jag på tibetansk dans. Alla övriga var på andra sidan......
Titta på taket! Vilka fantastiska målningar!!

Tack Anna från Bosse, Helen och mig för en fantastiskt rolig och trevlig kväll!!!
Och en liten SMAK av det tibetanska köket fick jag.
Ulla

Vilken upplevelse!! Har nog inte själv övervägt att smaka jakkött. Men det är nog svårt att hitta hemma.

Men om jag kommer till Tibet så måste jag prova förstås.

Kul att du skriver så ofta. Ser fram emot att läsa mer av det du skriver. Alltid lika roligt!

Anonym

visade matt bilderna i från resturangen, ligger den över ett gym??

kramemma

Ditte

Hej Emma!

Vet inte om det finns ett gym i närheten av Tibetrestaurangen. Men det finns ett apotek och restaurangen ligger Xindong Lu norrut, nästan uppe vid Dongzhimen i en stor korsning.

Ha dé! Hoppas ni hade en fantastisk resa till Nigeria.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: