Dag två på OS för min del

    
Tisdag 19/8-08

I morse när jag vaknade, ja det kanske är att ta i,men en bit fram på förmiddagen i alla fall....så hade jag faktiskt träningsvärk. Hur kan nu detta vara möjligt? Jag ser två förklaringar. Ett, jag var i går på en helkropps oljemassage, eller två, kom värken från spänningen i kroppen av gårdagens OS tävlingar. Jag vet faktiskt inte? Dels är det helt fantastiskt att bevista ett OS i verkligheten och bara det, gör åtminstone mig spänd. Sen vrider man oupphörligen på huvudet, lite påminnande om en uggla. Man vill ju inte alls missa något som sker, vare sig på arenan, på tv skärmarna eller vid sidan av arenan. Alltså måste man vrida huvudet! Nåja träningsvärken, går väl över.

Till detta OS har det byggts ett antal nya tunnelbanelinjer, vilket är jättebra. För de blir ju kvar till allmännyttans förfogande även efter OS. Det enklaste sättet att ta sig till "Fågelboet" från oss  tycker jag är att ta tunnelbanelinje nummer 10 och sedan gå någon km. ( Det går också att byta linje och åka ett par hållplatser för att komma nästan ända fram.) Ska jag nu vara på fri- idrottstävlingarna, så får även jag kämpa på lite i den över 30 gradiga varma och fuktiga luften. Men de som säljer vatten ska ju leva de också. Och motion är aldrig fel.
Det är väldigt enkelt  att åka med tunnelbanan och man behöver inte vara rädd för att inte komma fel. Det finns en bild som visar resans förlopp och säkerheten är det väl sörjt för. Alla väskor röntgas innan man får passera in och det gäller tunnelbanan överallt i stan. Det hela går väldigt snabbt och smidigt. Säkert kännsdet också.


Den röda, streckade linjen visar resans förlopp och allt förklaras även på engelska.
Kanske något för Stockholms Lokaltrafik att ta efter. Dessutom kommer t-banan i tid,
har ac, samt är trevlig att åka med.


"Fågelboet" dag två. Fri-idroyy idag också. Facklan i bakgrunden.

Så var promenaden avklarad och vi var framme vid vår sektion, som denna dag var J. Idag hade vi lite dyrare biljetter och det innebär också att man sitter längre ner mot arenan och kommer närmare de tävlande.
Våra platser var placerade så att vi helt perfekt kunde se höjdhoppet. Tyvärr blev det inte den svenska framgång som så många hoppats på. Stefan klarade 2.32, gjorde ett hopp på 2.34 och väntade med resterande hopp till 2.36. Tyvärr, lyckades han ju inte med att klara den höjden. Ja, detta finns ju att läsa överallt förstås....Det blev heller ingen Susanna Kallur till häckfinalen. Tror nog att "man" räknat med svenska medalj i båda granarna för svenske IOK ledamoten, ( och dopingexperten) Arne Ljungqvist delade ut medaljer i just dessa grenar.....
Även idag hände en incident i damernas häcklopp. Den förtippade vinnaren Lolo Jones kom åt en häck och var ute ur leken.
Men visst finns det  svenskt att glädjas över. Johan Wissman gick vidare till final på 400m. Kanonbra!!  Och på fredag är det längdhoppsfinal med Karolina K.
Givetvis är ju alla deltagare som kommer så långt som till ett OS beundransvärda. Tyvärr har Sverige denna gång inte haft framgångar just på att ta medaljer.Men huvudsaken är "inte att vinna utan att kämpa väl". Men visst kan man väl göra både och? 
Tyvärr var jag inte på plats och såg Usain Bolt vinna sitt 100m lopp på nytt världsrekord i söndags. Men idag fick jag se honom springa 200m i semifinalen. Jag får nöja mig med det lilla...


Usain Bolt i den gula tröjan på bana 6. Han vann heatet!! Lätt!

Ett annat starkt minne från idag var prisutdelningen i damernas stavhopp. Jelena Isinbanjeva tar mycket rörd emot sin guldmedalj i stavhoppet. Det världsrekordhoppet såg jag igår.


Vilken glädje!!!!

Sist men inte minst av minnena fårn i kväll var estländaren som vann diskuskastningen. Han sprang sitt ärevarv med den estniska flaggan. När han kom på "100 meters sträckan" ökade han takten och gjorde ett väldigt snabbt race. Gissa om denne man var lycklig? Så roligt att ett litet land som Estland fick en guldmedlaj. Stort grattis!!!

Det blev natt idag också och dags att släcka lamporna. Klockan är över 2 och i morgon har jag en "ledig" dag. Inga OS biljetter!!! Men på torsdag blir det damfotboll och finalspel.
God natt!!!Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: