Mat av olika slag

    
Ska faktiskt göra ett allvarligt försök att skriva kortare och oftare. En "riktig" bloggare ska uppdatera flera gånger per dag. Och så långt kommer jag nog aldrig. Jag har ett jobb att sköta också.... Ett roligt sådant dessutom!
Men nu var det mat det var frågan om alltså.

Vad säjs om lite koreanskt? En kollega föreslog middag på en koreansk restaurang. Alltsedan jag var på  VM- matchen i damfotboll i höstas, (Sverige mötte Nordkorá i Tianjin) har jag haft svårt för det namnet, Koréa, alltså.
Lite uppdatering kan behövas. Våra sittplatser  på fotbollsstadion var intagna av en stor del av den Nordkoréanska hejarklacken och de vägrade flytta på sig. Inte ens jag som bär spår av viss envishet  lyckades med detta.
I samma veva trampade en man i denna hejarklack på min onda stortå. Ja, det är SAMMA tå som skadades 2003 i mars. Ont var vad det gjorde.
Sedan denna incident har jag inte besökt någon Koréansk restaurang. Detta i ren protest. Men denna afton föll jag till föga. I taxin till restaurangen berättade någon att det var en "designad restaurang", sparsmakad och med vitt kakel på väggarna. Maken meddelade att han var mest intresserad av maten. 
Och visst, restaurangen var sparsmakad och det var vitt kakel på väggarna.

image253 
Maten smakade förträffligt!

Vi fick in olika sorters kött som var tunnskuret och som vi själva "grillade" över galler på stora gjutjärnsgrytor. Hur gott som helst! Över varje bord fanns fläktar, men jag och säkert de övriga i sällskapet, kände oss som osande köttbitar själva när vi ätit klart. Helt klart  en jättegod måltid. Och jag är numer sams, åtminstone med den koreánska maten.

Såg dessa små gullefjun till salu ute på gatan. Har dock själv svårt att tänka på dem som mat. Men de såldes och stoppades i påsar med lufthål i. Kanske blir det värphöns?

image254
Visst var de söta?

Mat var det ju! Vad säjs om lite italienskt? En solig, nåja ganska solig och varm söndag eftermiddag och en italiensk uteservering. En "plocktallrik" smakar fantastiskt gott. Därtill ett svalt,gott vitt vin att skölja ner det hela med.

image255
Frestande, eller?


Beijing är kontrasternas stad. Lika väl som man här finner det mest exklusiva i restaurangväg, med mat som kanske inte alltid stämmer överens med priserna, kan man hitta motsatsen. Vi äter mycket gott och väldigt billigt på vår lokala,lilla restaurang. Här kostar en riklig och väldigt god måltid sällan mer än 10 yuan per person, lika mycket eller lite i svenska pengar. (För att var mer exakt ca 8,50sek.) Miljön är inte sådan att den inbjuder till långa, förtroliga samtal. Men det får vi i så fall ta någon annan stans. Här äter vi som sagt mycket gott och BILLIGT.

image256
Vår "4 kronors" restaurang. 

Återkommer en annan dag med fler restaurangtips.

PS Upptäckte att inlägget inte blev så kort......
 
Kerstin

Du ÄR absolut en riktig bloggare!
Det tycker i alla fall jag - och säkert flera!
Kerstin


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: