Botaniska trädgården

    
Våren och vissa dagar sommaren, har ju anlänt hit. Men det är april och vädret kan vara nog så nyckfullt. Denna lördag, då vår  utflykt gick till Beijings Botaniska Trädgård, visade sig våren från en mer sommarlik sida. Tur för oss! Vi var rustade för en heldag i parken med picknick. Visserligen heter det Botaniska Trädgården, men det är snarare en jättestor park.
Ja, jag är lite sen med mitt skrivande, förvisso, men så får det vara när man jobbar heltid och mer därtill. Tden räcker inte alltid.
Vi var en skara på sju stycken, i princip matgänget från Raffels Hotel. Men med vissa justeringar. Elisabeth var sjuk,  tyvärr. Men till skaran hade hennes svärföräldrar anslutit sig. Två ytterst pigga 80 åringar vill jag lova. Stämningen var på topp. Den Botaniska Trädgården öppnade sig och lät oss utforska den.

image271
Givetvis välkomnade oss de olympiska ringarna. Otroligt vackert! Vilken blomsterprakt!

Många Beijingbor hade denna dag också bestämt sig för att möta våren i parken. Jag var helt faschinerad av att man får sätta upp tält i parken. Antar att man inte får övernatta i dem , men de får stå över dagen. Vad vet jag?
Då har man en plats att dra sig tillbaka på, en egen oas i denna storstad. Vågar inte ens tänka tanken att man på Skansen, Humlegården eller annan park skulle kunna få sätta upp ett tält för dagen. Tänk er själva? Men en bra tanke att ta med sig tycker jag.

image272
En lite avskild oas i en 17 miljoner stad. Inga störande grannar heller och vackert!

Efter att ha traskat runt och beundrat all blomsterprakt och njutit av det vackra parken kunde erbjuda så var det dags för en av annan av dagens höjdpunkter; nämligen en picknick. Goda mackor  och kakor medfödes av vännen Eva Britt. Drycker av skiftande slag hade alla med sig och vi delade generöst med oss. Bosse och jag hade bara en vanlig, liten ryggsäck. Men jag har insett att vi också behöver en "utökad picknickryggsäck" med lite finesser som tallrikar, glas, bestick, servetter, duk, filt och lite annat  smått och gott.....Får inhandlas vid nästa Sverigebesök.
Viss stl måste det faktiskt vara....

image273
Picknick i det gröna. Eva Britt, Johnny, svärföräldrar, Bosse och Ditte.

Vi fortsatte att njuta av all fantastisk växtlighet i parken hela dagen. Och så till sist så kom dom! Orkidéerna givetvis.
Inne i ett fantastiskt fint växthus, fanns så otroligt vackra orkidéer. Jag blev nästan lyrisk! Dessa är ju verkligen mina favoriter.

image274
Omgiven av min favoritblomma.

image275


Visst är det Råttans/Musens år nu, 2008!
image276


image277
Såååå vackert!

Visst lever jag i en gigantisk stad, MEN.... det finns så mycket vackert runt om och i Beijing att jag får skynda på för att hinna uppleva smultronställena.

Liv Larsen

Hej!

Oj vad mycket fina blommor....=)
Skulle dock vilja se dig sitta i ett tält ...(haha)

Kram liv

Anonym

Det var vackert. Men det är rätt fint här också nu. Vitsippor överallt och nu har VI
rosa blommande körsbärsträd.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: