Mer fotboll...

    
Har nu i denna afton åter fastnat framför tv apparaten och tittat på fotboll. I går spelade det svenska VM damlaget  mot Nigeria. Det blev 1-1. Men i kväll blev det viss fördel till Sverige. Man är väl lite patriot. Ja, det var inte så att Sverige spelade i dag igen. Långt därifrån. Det svenska laget har sin nästa match på fredag. Har läst  spelprogrammet. (Jag fick det personligen av den svenske tränaren här i Beijing, när vi såg träningen.)
Nej, Kinas damlag har en svensk tränare, Marika Domanski Lyfors.Och i kväll spelade Kina mot Danmark och vann matchen med 3-2. Så visst var det lite av en svensk seger?  Det står mycket om henne i de kinesiska tidningarna, som jag inte kan läsa, men jag kan se bilderna..... och får delar av texterna översatta till engelska så att jag ska kunna förstå.
Jag undrar hur det kommer sig att jag blivit så intresserad av damfotboll? Kanske en normal utveckling i min ålder....Vad vet jag?
I varje fall ska jag tillsammans med en hel del kollegor från Svenska Skolan se Sverige spela den 18 september mot Nordkoréa. Den matchen spelas i en stad som heter Tianjin och ligger ett par timmar med bil från Beijing.
Återkommer med referat när jag varit där.
På fredag spelar Sverige mot USA  i Chengdu. (Några timmar med flyg härifrån.) Den matchen kan jag inte se för då är det kräftskiva som gäller.
"Jag är så glad att jag är svensk" men också glad över att få möjlighet att bo och jobba här.image15

Marika Domansky Lyfors, den svenska, kinesiska tränaren, i livligt samspråk med den danske tränaren.
Undrar vad hon tänker.....
Anita

Hur kul som helst! Jag fick fram både bilder och text.Hoppas mitt mail går fram. Jag skrev det innan jag öppnande din blogg.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: