I kräftans vän och vändkrets

    

I fredags var det dags för kräftskiva. Jag, Bosse och ca 200 kräftsugna gäster var samlade på SAS Radisson för att frossa på dessa röda skaldjur. Tyvärr så regnade det ymnigt denna dag och afton, så att sitta utomhus var av praktiska skäl inte möjligt. Men med alla de rätta attributen som hattar, lyktor, haklappar,sånghäften, öl och nubbe, så infann sig den "rätta känslan". Stämningen var hög och det blev en mycket lyckad afton. Eftersom motion varit lite av en ledtråd den senaste tiden, ( fotboll och cykling) så blev det även denna afton dans som motion på dansgolvet.

                                             image19
Bordet dukat för kräftskiva

Osökt kom jag att tänka på Albert Engström...

image20.image21
Orkestern spelar upp till dans.


image22
Full fart på dansgolvet. Musiken var inte den lättaste att dansa till. Men för den som gillar utmaningar var det värt ett försök. Lättare blev det då orkestern hade "rast". Då blev det ganska vanlig popmusik som gällde. Absolut mer dansvänlig i mitt tycke.
Aftonen slutade inte som för Askungen. Jag tappade ingen sko.... det blev taxi hem.

Helgen har gått lite i svenskt tecken. På lördag morgon mötte jag och Bosse en lärarstudent , Emma från Göteborg, som ska vara på  skolan och göra sin praktik i fem veckor. Det ska bli roligt och givande med nya impulser för en "gammal" lärare. Ja, inte för att jag känner mig gammal, men det är trots allt ett antal år sedan jag gick min lärarutbildning. Lördagskvällen ägnades åt en stilla måltid på en arabisk restaurang tillsammans med Bosse och Emma.
Det blev fotboll också. I hemmets lugna vrå.  Kina spelade mot Brasilien. Tyvärr ingen vinst för Kina denna gång. Men en spännande match.
Kräftfesten i fredags hade satt sina spår och det blev tidigt sänggående. Jag somnade, men vaknade mitt i natten klockan 3. Jag tyckte mig höra Lill Lindfors sjunga "En man i byrån".det var hög musik som spelades. Men jag intalade mig själv,att jag faktiskt var i Beijing och att det nog var en dröm.  Men när låten för tredje gången spelas och sedan följs av "Oh en sån karl,"då börjar jag ana oråd. Är det någon svensk firma som hyrt ett ställe i närheten, eller vad pågår? Sen kommer Monica Zetterlund med "Sakta vi gå genom stan" och "Underbart är kort". Jag smyger halvklädd ut i korridoren utanför lägenheten. För vad jag vet, bor inga andra svenskar i vårt hus. men varifrån kommer den svenska musiken? Ja, ABBA hade jag kunnat förstå, men inte detta.  Efter ett tag tystnar all musik och jag får ovetandes om varifrån musiken kommit  somna in igen. Nu har jag fått ytterligare något att fundera på.....
För att balansera upp allt det svenska, får jag under veckan ägna tid åt min nyköpta kinesiska ordbok. Jag är faktiskt i Kina.
På tisdag får det bli ett undantag. Då ska jag på fotboll igen. Denna gång på riktigt. Jag ska se när Sverige möter Nordkoréa  i VM i damfotboll. Detta blir tillsammans med vänner och kollegor från skolan.


Kerstin

Ditte!
Kul att du fick igång ditt bloggande! Det är det jag alltid sagt: Du är ett tekniskt under! Först KYCKLINGBEN och nu BLOGG! Ha det så gott!
Kram Kerstin

Liv

Tjoho! Kräfter och dans det låter mycket trevligt!
Kram liv


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: