Fart, fest och god mat

    

Har satt mig för att summera helgen. Ja, den är inte slut ännu. Men bäst att ändå passa på nu när jag har lite tid över mellan alla aktiviteter. vet inte vad det blir framåt kvällen.... I fredags tackade vi av våra lärarstudenter på skolan. Personalen samlades runt lunch och vi åt princesstårta från IKEA. Lite svenskt får det allt lov att vara. Emma, en av studenterna hos mig, åker hem till Göteborg i morgon. Det kommer att bli väldigt tomt. Tur att Anna (den andra lärarstudenten) ska stanna en vecka till, så att jag hinner vänja mig lite i taget. Även Therese, som också är lärarstudent och ska bli förskollelärare, åker hem om en vecka. Men nu tackades de av alla tre. Lite vemodigt var det allt. Alla tre tjejerna bor hos oss sedan nästan en vecka tillbaka. Trevligt med lite ungdomar i huset! Det livar upp!

image75
Lärarstudenterna med "skolpandor"

Efter skoldagen slut skyndade Anna och jag oss hem. Vi hade lite att ordna med. För på kvällen skulle vi ha lägenhetsrunda med arbetskamraterna på skolan. Lägenhetsrunda, det innebär att vi åker/ går runt och besöker varandras lägenheter. Dryck, ev. mat eller tilltugg ska serveras på alla ställen. Denna afton hade vi sju olika lägenheter att besöka. För min och Annas del bestod förberedelserna att handla dryck, skära grönskaer till en sallad, samt att försöka få tag på färdiga pajer hos "den franske" slaktaren.  Emma skulle leda "friskis och svettis" gympa och Therese skulle gympa med, så de skulle ansluta sig direkt till besöket i den första lägenheten.
Hade glömt bort (förträngt?) att det är rusningstrafik även här i stan en fredag kväll vid 17.30. Hur man nu kan göra det? Vi fick lätt tag på en taxi och visade adressen på kinesiska. Hoppades på att taxichauffören kunde läsa. Men jag visste att vi skulle rakt fram i några kilometer och sen eventuellt svänga till höger. Mycket riktigt; chauffören körde och stannade efter ett tag. Han påstod att vi var framme. Jag var inte lika säker, men steg ur taxin och betalade.  Vi skulle till ett lägenhetskomplex som heter Park Avenue. ( iBeijing) Där taxin stannade stod det Palm Spring på huset. In i taxin igen. Jag försökte på svenska med några få inslag av kinesiska ord förklara att det var FEL. Jag lyckades och han körde vidare. Vi kom rätt och det kostade inget extra.
Nu var jag hungrig. Någon lunch i skolan hann jag inte med. 

image76
God mat, tillika god aptit. Delar av gänget samlat hos Elisabet, vårt första stopp denna afton.

Jättefin lägenhet! Vlken rymd! Men så länge hann vi ju inte stanna. Vi hann knappast få ner kycklingsalladen och ölen innan det var dags att hasta vidare. Det var som sagt åtta lägenheter som skulle besökas denna afton. Taxi hem till Emma, som bor i närheten. Där anslöt ytterligare tre stycken. Vi hade vissa svårigheter att hitta rätt lägenhet.  Vi knackade på ett par olika dörrar och folk tittade ut och hundar skällde. Vi förstod att vi var fel. " Det ska vara galler på ytterdörren" sa en kollega som varit där tidigare. Samtliga såg sig omkring efter just en sådan dörr. Det var bara det att galler hade ALLA dörrar. Glada skratt uppstod!  Men av någon anledning så öppnas plötsligt en dörr. Då var vi rätt! Skaran bestod nu av ett 15 tal glada människor. 

image77
Frozen Margarita, otroligt god, bjöds vi på hos Emma. Sug flickor!

Till denna MYCKET GODA drink bjöds det bruchetta, tortilla chips och guacamole. Jättegott.
Så länge hann vi inte stanna här heller. Nu skulle alla hem till min och Bossses lägenhet. ( Bosse är för närvarande i Sverige) Ny taxi. 
Hos oss bjöds det på olika pajer, sallad och diverse drycker. 

image78
Stämningen var god, inte att ta miste på. Alla lät sig väl smaka.

Nu var det fyra lägenheter kvar. Alla inom gångavstånd och i samma hyreskomplex. Olika drinkar och tilltugg inmundigades. Vår sista anhalt vad gällde lägenheter var denna vackra höstafton hos Anna.  Här bjöds det det utom dryck och tilltugg på kareoke. Det var vi som sjöng.

image80
Här svänger det rejält! Tänk vad man kan göra med svenska schlager! 

Detta var den sista "lägenhetsvisningen". I någorlunda samlad skara begav vi oss mot "Bargatan" och Swing.
Här blev inte  jag så länge. Tyckte nästan synd om mina yngre kollegor när jag vid en snabb blick såg att "kundkretsen" inte var av det yngre gardet. Men jag ser ju inte så bra utan glasögon....En jätterolig kväll blev det i alla fall.

Lördag morgon, sovmorgon, skönt! Dagen ägnades åt lite shopping i Xidan tillsammans med mängder av kineser som också var lediga. Det var en pärs att ta sig dit med tunnelbanan och att ens komma på den. I Beijing bor det ca 15 miljoner invånare.... och fler än jag är intresserade av shopping och att ta sig fram under jorden. En siesta var välbehövlig.
På kvällen samlades vi många från skolan för att äta middag tillsammans på en av restaurangerna i Ritanparken.
Därefter blev det en rask promenad hem. Gårdagens kväll hann övergå i morgon innan jag var i säng. Så sova var vad jag behövde.

image81
Sååå mycket god mat. Anna, Emma (lärarstudenter) och Ditte låter sig väl smakas. 

Söndag morgon. En jättefin dag; sol, blå himmel och varmt. Blir sugen på färskt bröd till frukost och traskar iväg till "den franske slaktaren". Han har även färskt bröd. Varm baguette blir bra. jag passar också på att sedan gå in till blomsteraffären och köpa lite blommor, solrosor och rosor blir bra. Passar där också på att fråga efter katten. I
våras fanns det en kattunge och jag har följt den sedan vi kom tillbaka i höst. Den var sååå söt. Tyvärr råkade den för fem dagar sedan ut för en bilolycka....

image82
Visst är den fin.

Söndagen fortsatte med sushilunch på en japansk restaurang, Hatsune. Jättegott!!! 

image83
Ser det inte läckert ut?

Vad säjs om följande namn på sushi; "pimp my roll" bestående av mjukskalskrabba, avocado lax och en god sås därtill. Eller varför inte en "princess Li roll" gjord av räka, avocado, småkrabba, gurka och tempurablad. All sushi bara smälte i munnen. Sååå gott!
En kopp god espresso hemma hos kollegan Mikael blev en bra avrundning på det hela. Han har nyligen fått sin iimporterade espressomaskin från Italien med kaffekvarn därtill. Ska det vara ordentligt så ska det. Kaffet kom också per import. 
Promenerade sedam hemåt i det fortsatt vackra vädret. Alla andra här shoppar så mycket,så jag tänkte att jag också kanske behövde något. Köpte ett par fina lyktor att ha värmeljus i. Nu måste jag även köpa en pall till den ena lyktan, så den "kommer upp" lite ovanför golvhöjd. Ska se vad jag åstadkomma i veckan. Veti alla fall var den ska stå...

Det blev en kväll hemma i lugn och ro. Jag hämtade hem mat från vår 4 kronors restaurang  (många rätter kostar just 4 kr, därav namnet) och vi åt med god aptit. 
I morgon börjar en ny vecka och på lördag kommer Bosse.


 

Emma

Hej Ditte.

Kul att läsa om "sitt" liv fast ur någonans perspektiv ja sikken kväll vi hade Kul var det=)
kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: