Julmarknad

    
Igår reste våra vänner Kerstin och Inge hem till Stockholm. De hade denna gång "gjort Beijing" på egen hand. De har varit här två gånger tidigare och då gjort ALLT man ska göra som turist. Tänk vad mycket man också kan upptäcka av livet och pulsen här  genom att promenera, åka buss, taxi och tunnelbana och bara vara. Få tid att shoppa i lugn och ro, inte att förglömma....Möta staden på egna villkor. Då får man möjligheten och uppleva saker som gör att Beijing blir så levande och spännande. 

image125 
Glada och nöjda gäster på väg hem.

Idag var det julmarknad. Känns dock lite avlägset med jul just nu. Här är det fortfarande runt 10 grader på dagarna och för mig känns det som i början av oktober hemma i Stockholm. Men nu är jag faktiskt här i Beijing och vid en närmare titt i almanackan så inser även jag att det faktiskt står söndag den 25/11.
Bosse och jag cyklade upp till SAS Radison ( hotellet) för att först vara med om en adventsgudstjänst. Det blåste rejält och periodvis var det svårt att behålla balansen på cykeln. Men särskilt kallt var det inte.
Adventsgudstjänsten var så fin. Tänk att sitta i en stor sal som för dagen fick vara kyrkolokal och sjunga både Bereden Väg, Hosianna och Stilla Natt . Det kändes nästan overkligt. I stället för nattvardsgång fick alla som så ville gå fram och tända ett ljus ch tänka på någon denna speciella stund. Det var så stämningsfullt.
Det finns en ung, svensk präst i Hong Kong, Maria och hon är nu här i Beijing ett par dager för att  hålla just adventsgudstjänsten och besöka Svenska skolan och barnen där för att prata om julen.

image126  
Adventsstjärnan, julkrubban och de ljus som tändes.

Julmarknad var det ju. Vi inhandlade knäck, kola, saffransbröd, kokoskakor och mjuk pepparkaka som ska få oss i lite julstämning. Glöggen har Bosse redan inhandlat på IKEA. För nästa söndag är det ju första advent, vare sig jag är i Stockholm eller Beijing. Och lite traditioner vill jag faktiskt ha. Julmarknaden var utomhus på SAS Radisons innergård. En julgran fanns här också dagen till ära.

image127


Det spelades svensk julmusik i högtalarna, glögg fanns att köpa, utbudet av tomtar och andra julprydnader var stort, besökarna var många och det är bara att inse att snart är det jul. Bosse och jag åker hem den 21 december och hoppas på att det ska finnas lite snö i Stockholm i alla fall. Bara lite går bra.
Jag är egentligen inte alls förtjust i julen, har aldrig varit det, men jag vet att den enligt vår almanacka infaller den 24 december varje år. Det är inte det religiösa som jag har något emot, inte alls. Utan något som är helt odefinierbart. Jag har länge själv försökt att förstå vad det är, men tror nog jag gett upp. Gläds i stället åt att åka hem och träffa mina nära och kära.
Jag hade lovat att  stå och sälja lite julsaker ( tänk er....) och tyckte det var riktigt roligt med alla änglar, tomtar, julpapper, juletiketter och annat. Ja, jag har inte varit med och tillverkat något. Så förändrad har jag ännu inte blivit att jag har börjat att tycka om att "pyssla". Men undrens tid är inte förbi.......
Med klassen ska jag baka pepparkakor som julpyssel och därutöver finns det kanske en och annan kollega som kan förbarma sig och ge en hjälpande hand. Ja, ni som känner mig vet att behovet är skriande......Och ingen av er har bokat in en resa hit lagom för att assistera. Kom i alla fall med glada, stödjande tillrop och ideér.

image128
I försäljartagen.Margaretha Hartmann

Hej Ditte!
Ja, det var det där med att pyssla...
Min strategi är ibland denna: 1.Lägg fram material 2.Säg pyssla tll barnen. 3.Vänta 4. Inom en halvtimme får du se de mest underbara konstiga julgransprydnader du kan tänka dig!
Maggan

Helene Holmberg

Hallå där!
Jag ställer alltid upp med hjälp, hade du sagt till lite tidigare att du behövde assistans så hade jag bokat in en resa på en gång. Kanske kan jag komma till påskpysslet, då är vädret i Beijing säkert behagligare också
Kram, kram

Ditte

Tack för uppmuntrande kommentarer och tips vad gäller pyssel.Ska prova Maggans idé. Berättar senare hur det gick... men du har ju erfarenhet, du kreativa människa. Ska försöka minnas något du lärt mig.
Är givetvis tacksam för besök lagom till påskpysslet! Eller annars också!

Carina

Jag kan inte låta bli att skratta. Gissa om jag saknar Sandra nu när det kommer till jul och pyssel. Vem ska nu bidra med pysslandet...tror du Peter ställer upp?? :)

Carina

Carina

Hej igen!
Nu kan du titta på min reflektionsblogg. carina60.blogspot.com. Det var ju faktiskt kul att sitta så här på nätet och delge andra sina reflektioner...ja, hur många det nu är som tittar.
Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: