Fredag; studiedag och fest

    
Lite sovmorgon denna studiedag. Skönt! Bussen hämtade oss klockan åtta. Vanlig hämtningstid är tjugo minuter tidigare. Kände mig hyfsat pigg trots lång arbetsdag med utvecklingssamtal i går. Fint höstväder och sol, lagom kallt. Dagen började verkligen bra. 
Denna studiedag skulle skolan jobba med arbets och kursplaner i svenska. Vi jobbade på bra och var färdiga med våra utkast lagom till lunch. Till lunch serverades vi fint grillat kött, pommes frites och sallad. Det var riktigt gott! Stärkta av denna goda mat jobbade vi ytterligare ett pass innan det var dags för eftermiddagskaffe med godis, kakor och frukt. Sedan gemensam avresa med skolbussen in mot Beijing och Ritanparken där fortsatta aktiviteter väntade all personal på skolan.

image117
En fin liten köttbit serveras mig av skolans kock. Bredvid mig står en "ayi" som hjälper till med alla sysslor i köket på skolan. Mycket diskande blir det på en skola...........

Vi hann, trots en del trafik, fram till Ritanparken innan det hunnit mörkna. Här var det tipspromenad som gällde. Lagindelningen skedde i form av att vi alla drog pusselbitar som sedan passades ihop. Vårt lag var först ut på tipsrundan. Redan vid andra frågan blev vi lite oroliga då vi såg ett par vaktmästare som höll på att ta ner frågan från trädet. Vi satte upp den och hoppades på att resterande nio frågor skulle finnas kvar. Tror inte tipspromenader är vanligt förekommande i denna park. Inte i någon annan heller förresten, så det är ju inte konstigt att pappret ansågs som skräp. Alla övriga frågor fanns kvar i alla fall. Anna, Ninni och jag tyckte nog vi klarade frågorna bra. (Senare under aftonen skulle det visa sig att vi faktiskt vann tävlingen.)
Efter denna stärkande, raska promenad inne i den vackra parken serverades vi glögg, pepparkakor och skumtomtar. Det smakade verkligen bra! (IKEA säljer detta)

image118
Festarrangörerna Åsa, Elisabeth och Karolina.

Mörkret la sig så sakta över parken och vi njöt av att vara här tillsammans. Tänk att all personal, både den svenska och den kinesiska var med denna kväll. Jätteroligt!

image119
Jag, Maya vår bildlärare och Mimmi, som är dansk-kinesiska och assistent i min klass.

Nu var det dags för en kort promenad till restaurangen "The Golden Jaguar". Restaurangen ligger 4 våningar upp i ett enormt shoppingcentrum, The Place. Inte bara shoppingcentrat är enormt, det är restaurangen också. Vi utrustades med kartor för att kunna hitta alla olika länders rätter. Jag har aldrig sett en så enorm restaurang med ett så digert utbud av rätter. Här fanns ALLT, precis allt, man kunde önska sig och lite till. Att nämnas bland annat är Japansk mat, sushi i alla de former och smaker, indisk mat, mat från Taiwan och Nordkoréa. Det fanns vidare ett stort utbud av rätter från Thailand och givetvis kinesisk mat av många olika sorter. Den europeiska maten var också rikligt representerad. Här fanns vidare ostron, räkor, krabbor, fiskar och mängder av skaldjur som jag aldrig hört talas om förr.  Jag tror inte jag överdriver om jag säger att det från ena delen av restaurangen till den andra var närmare 175 meter. Bra med motion vid hämtandet av ny mat. Önskade man få varma rätter så lämnades en klämma med bordsnummer till en kock och rätten levererades direkt till bordet.
Jag satte mitt focus på sushi, lax. stora räkor, lite ostron, krabba samt några väl utvalda indiska och japanska rätter. Ville gärna lämna lite plats för efterrätterna också; tiramisu, glass från Haegendaz och crème brule´ var vad jag valde av säkert över 100 olika möjligheter.

image120
"Vårt bord" ett glatt gäng. Vi satt med våra lagkamrater från tipspromenaden samt ytterligare ett lag.

image121
Anna provar en mer udda rätt. 

På en svensk personalfest så ska det sjungas och det gjorde vi även här. Den kinesiska serveringspersonalen hade svårt för att hålla sina ansiktsmuskler i ordning då vi sjöng "Temperaturen" med rörelser till. Men lite roligt ska de också ha.
 En av frågorna på tipsrundan var, vem som var bäst på att underhålla utav följande personer: A rektor Mona, B Mabin som är Monas chaufför eller C Ditte. Jag tyckte att vårt lag skulle skriva rektor Mona, men blev nerröstad. Det blev alltså jag som kom med på vår lapp. 
Efter middagen blev det genomgång av frågor och vårt lag låg mycket bra till hela tiden. Vi hade endast ett fel. 
Men sen blev det upp till bevis vad gällde undehållningsförmågan. Mona började och fick på sig lurar. Hon hörde en sång i dessa och skulle helst sjunga med och visa vad det var. Inte lätt kan jag säja. Hon fick kinesisk musik och sång. Ett mycket bra framförande blev det. Sen var det min tur. På med lurarna. Hörde genast vad det var. Tog ett par danssteg och ur flög sladden. Nytt försök. Bättre. Jag höll mig lite mer stilla på stället. Kicki Danielsson och Bra Vibrationer hördes i lurarna och publiken (den svenska delen) hörde vad jag sjöng.(?) Många skratt blev det. Jag bjöd också upp Mabin till dans. Sen var det hans tur. Det var en melodi som vi har hört en del så vi kunde i alla fall nynna med. Även denna bit var på kinesiska. Mabin bjöd på sig själv och lockade fram många skratt.
Jag tyckte attt vi alla tre gjorde bra i från oss. Kändes skönt att vårt lag redan vunnit tipsrundan, för denna sista del tyckte jag vi vann alla tre. Ett godiskuvert blev priset till vårt lag för våra goda insatser vad gällde tipsfrågorna. Sussie får faktiskt ursäkta...

image123
Vårt vinnande lag; Ninni, Anna och jag. Priset överlämnades av festarrangörerna Åsa och Karolina.

Aftonen på restaurangen närmade sig slutet efter nästan fem timmar och det var dags att dra vidare. Några åkte hem, andra tog en taxi till "Bargatan" och resterande tog en rask promenad mot klubben Destination. Bosse och jag tillhörde sista gruppen. Kvällen var sen och mina krafter var lite på upphällningen. Men visst kunde vi stanna en stund. I varje fall höjde Bosse och jag medelåldren med minst 25 år när vi kom in. Roligt bara det. Undrar var detta skulle vara möjligt hemma i Stockholm runt Stureplan?

image124
Emma, Anne Sofie, Kerstin, Anna och jag har lyckats få tag på sittplatser. Bosse är fotograf.
 
Ett par danser orkade vi med på det proppfulla, gungande dansgolvet ( ja, dansgolvet sviktade....) innan Bosse och jag så sakteliga vandrade hemåt i natten. De yngre höll nog ut ytterligare några timmar.
Det blev en jättetrevlig och minnesvärd fest. Tack alla arbetskamrater på SSB.

 


  
liv larsen

Hej!

Du bara festar och festar, får nog börja kalla dig för party morsan =) Hoppas att man kan hålla jämntakt med dig i jul.

kram

Åsa i Beijing

Tack själv Ditte och Bose för en trevlig kväll! Det är gästen som gör festen vet ni!
Kramkram
Festfixaren

Carina

Hej igen! Ja man får hålla med Liv, vilken partymorsa hon har.

Kram Carina


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: