En stilla vecka

    
Söndag morgon här i Beijing, 02.30 i Sverige. Har hasat mig upp till datorn för att göra någon form av summering av den gågna veckan. Får väl ställa mig själv frågan "Har de hänt nåt"? "Nä, det har inte hänt nåt". Kan inte låta bli att skratta lite inombords vid detta lilla citat. Jag har två arbetskamrater som i en mycket speciell situation myntat begreppet. Ursprungligen finns det mycket humor i detta. Och humor är just vad jag nu behöver.
Jag har nämligen varit mer eller mindre sjuk under hela veckan. Inte kul! Vaknade i måndags med feber som var en bit över 39 grader. Hade haft rejäl frossa på natten och studsat runt i sängen. Bara att inse, det blev inget jobb denna dag. Skolan skulle på utflykt till Botaniska Trädgården som en avslutning på vårt Linnétema. Trist, men inget att göra åt saken. Orkade i alla fall läsa lite i "Anhörig "av Katerina Janouch. En bok om alkohol och drogmissbruk i en familj och vägen till ett nyktert liv. Mycket gripande och bra, helt klart läsvärd.
Var hemma även på tisdagen. Bättre, men fortfarande feber. Tänk att mina tarmar inte kan uppföra sig normalt!
Det går ju inte ens att tala dem till rätta. Svårt att "gilla läget". Nu var det i alla fall det jag fick göra. Ny bok, "Snabba Cash" av Jens Lapidus. Intressant att läsa om Stockholms övre och undre värld. Vissa delar kan jag le igekännande åt. Jag förstår nu varför man blir avsliten sin jacka och tvingad att hänga in den i vissa restaurangers garderober. Här finns pengar att tjäna vill jag lova!
Var inte helt pigg, mer konvalecent, men jobbade resten av veckan. Nästan feberfri i alla fall.
I skolan håller vi på att sätta upp tre små pjäser; Pippi, Emil och Karlsson, till Astrid Lindgrens 100 års dag den 14 november. Denna träning tar det mesta tiden av skolarbetet just nu. Eleverna är jätteduktiga med sina repliker och sånger. 
Fredag igen! Hembjuden till en kollega som bor i närheten av skolan.

image103
Ditte, Elisabeth och Eva Britt ( dit vi var hembjudna)
 
I detta hus fanns lyxen av två kök, ett kinesiskt (bakom Ditte) och ett västerlänskt där vi står. Förstod att det är ganska vanligt att ha det så. De kinesiska köken är oftast mycket små och vi västerlänningar har en viss försmak för stora kök......
Jag var i hyfsad form och hoppades kunna äta av den måltid som var tänkt för kvällen, nämligen tepanyaki, som vi skulle äta på en japansk restaurang i närheten. Vid en tepanyakimiddag får sällskapet en "egen" kock som steker maten på ett stort stekbord. Vi hade beställt olika sorters kött, räkor, grönskaer i mängder och ris.  Det hela tillagas med stor finess och alla råvaror är mycket fräscha. Som sig bör vid finare måltider i Kina så kommer riset in sist. Man ska då ha ätit sig mätt på det övriga.

image104
Kocken i full aktion.

Alla råvaror är vackert skurna och det är verkligen en fröjd att följa tillagningen.

image105


Det blev verkligen en jättetrevlig kväll. Jag kunde äta och njuta av mat för första gång denna vecka.
Men... på natten vaknar jag återigen med feber. Kunde i alla fall glädjas åt gårdagen. Ännu en dag hemma och till största delen i sängen sovandes. Hade planer på att komma ut i det vackra, soliga höstvädret men gav snart upp dessa. Orkade på kvällen förflytta mig med stöd av Bosse till närmsta restaurang för att äta lite. Matt, det var vad jag var.
Så på frågan "har det hänt nåt"  i veckan så får jag nog helt enkelt svara "nä det har inte hänt nåt"  .

Hoppas kunna ta mig ut på en cykeltur idag. Vill gärna köpa hem lite vackra höstblommor från blomstermarknaden. Sen har en del av våra glas decimerats i antal, så nya behöver inköpas. Kanske kan jag hitta något annat som vi också kan behöva, så här en solig och vacker höstsöndag.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: