En ganska vanlig vecka.

    
Torsdag kväll i vecka 44 och i Sverige har skolorna höstlov denna vecka. Kanske dags för en summering av veckan. Som vanligt har tiden bara sprungit i väg. Jag måste nog bara börja med en dementi. I den blomsteraffär där jag handlar var vecka fanns det en så fin, liten katt. Ja, ni läste rätt. JAG tyckte att en katt var fin! Det ordet har jag bara sagt om någon enstaka katt.  Hur som helst var katten plötsligt bara borta en dag. Min kinesiska är inte så bra, ( ganska usel..) så jag uppfattade det som sades som att katten råkat ut för en bilolycka. Döm om min förvåning när jag stegar in i affären nu i början av veckan och får se katten livs levande. Jag var bara tvungen att klappa den. Den är så söt! Och jag blev så glad att se den igen. Det ni!!!

image94
Visst är den fin!

Måndag morgon började glatt och högljutt i personalbussen. IFK Göteborg hade vunnit allsvenskan söndag kväll mot Trelleborg med resultate 2-0. Det var oundvikligt att vår fotbollsfantast från Göteborg spelade "Heja Blåvitt" på cd spelaren. Anna , som också är Göteborgare var givetvis också lycklig denna morgon. Det var ju säkert 10 år sedan detta laget vann allsvenskan i fotboll. Vi andra, som var lite trötta denna morgon, deltog inte så aktivt i firandet.........Men, vad gör man inte för sina vänner?

image95
Heja Blåvitt!

I övrigt blev det en lugn måndag. Nu är jag ensam lärare i klassen igen.Känns tomt efter lärarstudenterna Emma och Anna, men arbetet i klassen är jättekul och det är mycket på gång. Kan nästan bli matt när jag tänker på det. Tur man är pigg och kry!
På hemvägen efter dagens arbete var solen fortfarande uppe. Den var så vackert röd. Jag försökte i bussen i flera kilometer ta ett foto på den. Var det inte träd i vägen, så var det hus eller en bro. Någon bra fotograf är jag ju inte. Solen blev förevigad till slut. Och inte bara den!

image96
Titta noga mellan husen och träden så syns den.

Middag denna kväll på "The Den", en av våra stamställe.n på 10 minuters promenad hemifrån. Lite planering inför morgondagen och en lugn hemmakväll.

Tisdag; vaknade på morgonen och det var kallt i lägenheten. Det var även kallt ute. Termometern visade på + 6. För någon vecka sedan var det runt 15 grader. detta är min första höst i Beijing och jag har inte varit med om någon höst tidigare. Jag kan ändå inte klaga. Det har faktiskt varit ganska varmt tills nu.
Det finns ingen värme som är påsatt i vår lägenhet ännu. Så sker i mitten av november. Jag provade med att sätta luftkonditioneringen  på 25 grader och hoppades på att det skulle komma varmluft. Men det gjorde det inte. Sände en tanke till alla de Beijingbor som bor i kalla Hutongområden och aldrig har värme. Livet kändes genast lättare.
En varm kopp te och humöret var på topp, nästan. I skolan har jag och klassen börjat förbereda oss inför Astrid Lindgrens 100 års dag.( Vet att hon dog för några år sedan)  Vi ska spela teater, sjunga och agera utifrån några av hennes böcker. det ska bli roligt att se hur föreställningen blir. Dock är vår repetitionstid kort. Vi har två veckor på oss och får ägna nästan all skoltid till detta. Roligt är det i alla fall!
Kvällen avlöpte  mycket lugnt med middag hemma. Kylan gör sig förstås påmind och jag är glad för alla lyktor jag inhandlade förra veckan. I avsaknad av centralvärme har de en viktig funktion. Det blir lite varmare.

image97
Några av lyktorna. Visst är de fina?

Onsdag; som vanligt en rolig och händelserik dag på jobbet. Aftonen tillbringade Bosse och jag på en nyöppnad thairestaurang; Purple Haze Bistro. (Dess systerrestaurang ligger nästan granne med oss) På den nya restaurangen serverades det sydostasiatisk mat som var väldigt god. Vi vågade oss på att prova lite nya rätter och blev väldigt nöjda. Senare på kvällen spelades levande jazzmusik och en barkänsla infann sig omedelbart. En mycket trevlig afton.
Torsdag; kyligt ute men soligt och fint. En riktig höstdag. På jobbet sliter vi med Pippi, Emil, Karlson på Taket och Ronja. Eleverna är jätteduktiga på att träna repliker. Men vi ska ju ha dekorer och rekvista också! Den 14 november ska allt vara klart. Och eleverna har ju inte bara detta att syssla med. Kinesiska, Native Englishi, idrott och kanske lite matte ska också hinnas med. Vissa raster kan förstås vara onödiga.....
Värmen utomhus har inte återkommit och jag inser att en ny, tjockare jacka behövs. Rusar efter jobbet i väg till det närbelägna varuhuset Jashaw för att leta. Finkammar varenda butik, ingen jacka i lämplig storlek eller utseende. Jag ska INTE ha en skidjacka. Då hade alternativen varit betydligt större. I brist på funnen jacka köper jag mig ett par svarta jeans. Kan glädjas åt att jag minskat en storlek och hade många par att välja på. Kändes bra! Får fortsätta leta jacka i helgen.
Det blev en sen middag hemma. det var datorproblem som vi försökte att åtgärda. Tror inte det lyckades. Köttfärsbiffar med champinjonsås, skivad ungspotatis och tomatsallad därtill blev  alla fall plåster på såren vid 21.30. Sent men väldigt gott.
I morgon är det fredag igen. Kanske "after work" med arbetskamraterna. Kan tycka att veckorna flyger fram. Snart är det väl dags för julpyssel också? Bävar inför tanken. Jag och silkespapper går liksom inte ihop. Innan dess är det Nobel och tillhörande fest, samt Lucia.
Inför helgen har vi inte planerat något. Men visst har jag tänkt............Här finns så mycket att göra hela tiden.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: