Att se bra underlättar.......

    
Jag har länge varit på väg till "glasögonmarknaden". Ja, det är inte som en vanlig, svensk marknad... Här i stan finns ett kvarter (det finns säkert fler) med mängder av optiker inrymda i högst vanliga butiker. Så varför det  just heter glasögonmarknaden vet jag inte. Men så är det. Av någon anledning har jag haft viss motvilja mot att besöka detta ställe. Tror kanske att min syn drastiskt skulle ha förändrats under året. Nu har vi gäster från Sverige och de ville beställa glasögon. Så, bäst att hänga på. Här blev det genomgång av synen både på längden, bredden och tvären.

image106
Synen provas mycket noga.

När väl synundersökningen var klar fick jag återgå till att leta bågar. Inte lätt, men varför skulle det vara det?
Utbudet var enormt. Efter att ha vankat omkring i butiken ett bra tag med bildens tjusiga glasögon på, hittade jag ett par lämpliga bågar. Ja, inte bara ett par, ett tiotal var det nog. Hur som helst; här kostar inte ett par progressiva
glasögon med bågar mer än ca. 750 kr, så jag kan ju köpa fler par utan att bli ruinerad. Vet inte varför jag valde svart igen. Har det månne med åldern att göra? Glädjande nog så hade min syn i alla fall inte försämrats enligt optikern. Då skulle jag följaktligen inte behöva nya glasögon. Men nu var jag ändå här. Till sist ,efter bara lite velande, beställde jag ett par nya glasögon i alla fall.

image107
Kanske lite mer rektangulära än mina gamla, eller?

Jag saknade i alla fall synpunkter på mitt val. Bosse tyckte att de passade bra, men han var fullt upptagen med att välja egna bågar. Jag är inte säker på att han till fullo var fokuserad på just mitt val. Enligt försäljarna av bågar passade ALLA utmärkt! jag ska hämta de nya glasögonen på måndag och lämnar senare rapport om vad jag då tycker.

Från glasögon till Astrid Lindgren och "Bokens vecka." Idag skulle Astrid ha fyllt 100 år. Detta uppmärksammade klassen och jag genom att dagen till ära tränat in delar av Pippi, Emil, Karlsson och en egen påhittad historia där Ronja träffar Pippi och Karlsson. Klassen har fått mycket hjälp av Kerstin, som är skolans musiklärare. Vi hade under dagen två föreställningar och spelade både för skolan, föräldrar och förskolan. Det hela blev mycket uppskattat. Eleverna var verkligen jätteduktiga. Alla hade talande roller och tränat in sina manus såååå bra. Dessutom hade de gjort dekoren och hjälpt till med scenografin. Allt detta med endast två veckors repetitioner! Blir det månne Dramaten nästa? Här finns utvecklingsmöjligheter vill jag lova.

image108
Här har Emil fastnat i soppskålen

image109
Rövardansen från Ronja. Alla elever i klassen är med.

I morgon är det den "internationella läsdagen" och den ska vi i skolan ägna åt just läsning. (Under de tider eleverna är hos mig.) Det kan vara intressant att ägna några timmar till just läsning. Jag ser fram emot att ta med en god bok, slå mig ner i en skön fotölj och få läsa utan att bli avbruten i minst 60 minuter i taget. Tänk detta i två pass... Jag blir nästan lyrisk. Får se om jag är det även i övermorgon.....
Så, passa på att ta en extra läsestund denna dag, den 15 november 2007.
Carina

Hej Ditte! Oj vad det var länge sedan jag var här inne och tittade. Har äntligen fått tillgång till Internet här hemma, vilket troligen kommer göra att jag tittar in lite oftare. Det har hänt en hel del sen sist kan jag se. Ni verkar ha det helt fantastikst. Jag hoppas verkligen jag får möjlighet att komma och hälsa på någon gång under tiden ni finns i Beijing.

Jag tror i alla fall att du kommer var mycket nöjd med dina nya bågar.
Kramar från Carina


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: