Lucia, i år igen

    
Sista, hela arbetsveckan för terminen är slut och bara två och en halv dag kvar att arbeta tills jullovet står för dörren.  I går, den 13 december var det Lucia även här i Beijing. Skolbussen hämtade oss redan 05.30 och körde nästan ensam på vägen mot skolan denna arla morgon. Det var en så vacker morgon. Några stjärnor lyste särskilt på oss och jag tyckte nog att de strålade lite extra. Någon snö var inte kvar men luften var klar och lätt att andas. Det är inte alltid det är så. 
 I väntan på luciatåget fanns glögg, kaffe, pepparkakor och lussebullar framdukade som lite extra förstärkning för de som så önskade.
Prick 06.30 kom luciatåget ut genom dörren.

image154
Lucia med följe av tärnor, stjärngossar och tomtar.

image155
Det bjöds på vacker sång av alla barn, stora som små.

Alla skolans elever mellan två och tolv år fanns med i Luciatåget. När sången var slut och det började ljusna åt alla barn och föräldrar sin medhavda frukost i klassrummen.
För de något äldre skolbarnen blev det nytt luciatåg på Elanders tryckeri. Buss dit och framträdande för över 100 personer, varav de flesta kineser. Barnen liksom vi blev bjudna på glögg, läsk, pepparkakor och godis. En extra godispåse delades också ut, men den tog allt jag hand om. Tills vidare...Någon måtta får det allt lov att vara på sockerintaget.
För mig var det bara att inse att det nog inte skulle bli något "riktigt" skolarbete resten av denna dag. Lugn och ro var vad som behövdes efter en välgörande rast. En film fick det bli. Vad kunde passa bättre än Pippi på de sju haven? Lugnet infann sig genast. Och lite avkopplande massage satt fint.
Någon vidare aptit på mat kan jag inte påstå att någon hade när lunchen serverades. Med en godispåse i handen var det bara att ge sig av hem och vila inför morgondagens luciaframträdande på SAS Radisson och dessutom orka med en HEL skoldag innan dess.  

image156
Massage på rad.

Tänk att denna vackra dag kunna vara hemma igen redan före klockan 13. Lucia och december med mörker och korta dagar kändes plötsligt fjärran. Ja, Sverige ligger ju en bit bort......
Dagen kändes vårlik; klarblå himmel, strålande sol och ca. 10 grader varmt. Som gjort för en promenad.
Bosse och jag gick i solen den stora gatan ner mot "Silkan", ett varuhus som säljer det mesta. Njöt verkligen av det vackra vädret. Tittade in i flera av de små butiker som ligger längs med gatan. Kom på att det nog var lite jag borde handla med mig hem till jul. Utbudet är så stort  och mycket är väldigt billigt ,så det är bra att tänka igenom sina inköp. Blir annars lätt  "det här kan vara bra att ha". Hittade det jag skulle ha och bara lite annat......
På hemvägen provade vi för första gången att åka buss. Inga problem. Vi kom både på bussen och av vid rätt hållplats. Ännu en ny upplevelse för det facila priset av mindre än en svensk krona.

Nu stundar snart elevernas luciatåg på SAS Radisson och jag samt några föräldrar ska åka med bussen in dit.
Även i dag kommer vi att lussa för många inbjudna kinesiska gäster.Så roligt att eleverna också sjunger en del verser till sångerna på kiesiska, svenska och engelska.

Ja, för mig blev Luciafirandet här i Beijing i år en ny upplevelse som jag gärna lägger till de övriga i samlingen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: