Jullov!!!

    
Ja, så är det då dags att skriva det sista på bloggen innan det bär av till Sverige och Stockholm i morgon. Ett år har snart gått sedan vi kom hit. Och vilket år sen! Det året, låter sig inte beskrivas helt kort, vill jag lova. Men i korthet, helt fantastiskt har det varit. Jag fick jobbet här i Beijing på Svenska Skolan, jag "vågade" ta steget och jag = vi (Bosse och jag)har haft ett fantastiskt år här. Utvärdering kommer, jag lovar. Ett särskilt tack till alla arbetskamrater som stöttat och gett av sig själva för att göra livet här såååååå himla roligt. TACK!!!
Veckan som gått har varit hektisk. Ja, inte så att jag har slitit ut mig på stökande inför julen, inte alls. Jag får nog säja tvärt om. Här har det gått i en mer avslappnad anda. Har faktiskt knappast haft en tanke på jul. .....Har idag gått en lång promenad med Bosse och besökt "våra gamla hemtrakter". Där fanns det inget kvar av de gamla hutongområdena. Allt är jämnat med marken. Kändes trist. Undrar vad som där ska växa upp? 
Har varit på manikyr och pedikyr. Jätteskönt! Ingen stress alls. Vi beställde hem middagsmat och har sedan bara varit. Hemma i Sverige hade jag nog kännt att jag borde ha gjort något nyttigt.......Men inte här. det går bra att bara vara....
Veckan som varit har varit en aning hektisk. Inte för att det närmar sig jul. men för att det varit en del fester och annat. 
Vad gäller "jobb", så har klassen haft en del luciauppdrag hos företag och hos den svenske militärattachén här i Beijing. Eleverna var så duktiga på att sjunga och säja sina verser att även den mest rutinerade fröken fick tårar i ögonen. 

image157 
Luciatåg.

Det är svårt att säja farväl. men även det har jag gjort. För någon vecka sedan var det avsked för Karolina och "bartömningsfest" hos henne. I lördags var det dags att säja farväl till Emma. Hon flyttar hem till Sverige och tar sin "kärlek"= Matt, med sig. Studier till förskollelärare väntar i Malmö. Emma och Matt ( som är kanadensare) hade hyrt några soffor på Bar Blue och bjudit in sina nära vänner, ca 50stycken, på drinkparty.Vilka jättegoda mojitos....I detta sällskap kunde man ju i mina år känna sig lite "gammal", men nej då. Här i stan är nog ingen fixerad vid ålder, vare sig åt det ena eller andra hållet.

image158
Kollegor; Åsa, Ditte, Kristina och Emma skålar för den tid vi haft.

Nästa fest blev en kejserlig sådan. Skolan och vår rektor Mona bjöd in till en sådan. Här saknades ingenting och ALLLA anställda på skolan var bjudna hit. detta blev en fantastisk inledning på det tema som skloan kommer att arbeta med nästa termin, nämligen Kina. Vi fick smaka mängder av maträtter och däribland Pekinganka. Restaurangen där vi var hade den mest fantastiska inredning man kan tänka sig och utomordentlig service. Man fick inte ens tvätta händerna själv!

image159

image160
Till bords och här bjuds det många rätter.

image161
De berömda "Pekingankorna" grillas i ugnen. Dessa fick vi senare smaka.

Under kvällen bjöds det både på musikunderhållning av gamla stränginstrument, som så gjordes i det kejserliga Kina, samt på dansuppträdande där den man som utförde danserna bytte masker under dansens gång.

image162 
Dansuppträdande med ett flertal maskbyten.

En av flera höjdpunkter och kanske den som lockade fram flest skratt var, när vi inbjudna gäster, fick möjlighet att prova på att tillverka "tunna nudlar". Jag måste säja att mina kollegor kämpade på bra. De hade fått se när en mästare visade, men lätt var det inte. Jag lovar!

image163
Kollegorna Mikael, Anna och Sussi gör tappra försök att få snits på tillverkningen av nudlar.
Koncentrationen är total!

Nu önskar jag alla som läser min blogg EN GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR. Jag återkommer i januari med nya möten och händelser i Beijing.

image164
Ljusklädda granar är det gott om.
emma

Hej Ditte och Bosse.
god jul på er med, ja nästan så man får lite ont i magen när man nu inte ska tillbax. Fast det ska bli kul med nya äventyr i Malmö *Haha*
Men såg våran lgh idag o oj vad fin, kommer stor trivas där men det är bara till den 1 juni men ska hitta ngt bra innan dess.
kram på er o gott nytt år


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: