Eftermiddagspromenad i rask takt

    
Var tvungen att gå en sväng för att bara uppleva allt som händer här. Intrycken är ständigt många och det är svårt att förmedla dem alla.Skönt att det fortfarande är ljust vid 16 tiden på eftermiddagen. 
Något litet mellanmål är aldrig fel. Här finns ju inte våra svenska korvkiosker precis men det är mycket gott om gatukök. Har just inhandlat ett varmt bröd för en ringa penning.

image134

Fortsätter vidare mot en västerländsk matvaruaffär för att få hem lite mat. Det är liksom lite lättare att handla där när jag förstår vad som står på förfackningarna. Men ofta handlar vi i kinesiska matvaruaffärer också. Sortimentet skiljer sig dock och så gör även priserna....
Trodde jag skulle kunna undvika alltför många tomtar, julprydnader och utstyrslar här i affärerna eftersom de flesta kineser inte firar jul.

image135
I matvaruaffären.

Kanske ska det vara rosa kaniner i år i stället för tomtar? Är verkligen osäker på om jag skulle passa i rosa kanindräkt med tillhörande öron.
Tycker inte att luften känns kylig, men det är i alla fall is på ån när jag går förbi. Solen skiner, himmlen är blå och det känns fjärran från en kulen decemberdag hemma. Inga vinterbadare syns till. Annars är det en vanlig syn här. För egen del skulle jag aldrig komma på tanken att bada i ett vatten som inte håller minst +24 grader. Här är jag dessutom övertygad om att jag skulle bli sjuk av att doppa mig. Men jag är nog ärskilt känslig. Blir inte kinesiska vinterbadare sjuka? Måste nog medge att de ser mycket pigga och vitala ut. De har nog en lång träning bakom sig.
Inget för mig.

image137
Ett tunnt istäcke har lagt sig på ån.

Fortsätter min promenad förbi MOMA där vi bodde under första halvåret här. Ser till min sorg att flera kvarter runt MOMA har mejats ner. De finns bara inte. Människor får helt sonika flytta från sina hem till "förmån" för nybyggnation. Blir lite nostalgisk. Tänk, ni vänner som var här under våren och som hann uppleva detta  område med oss. Sömmerskan, de små "hålet i väggen" restaurangerna och de andra som bodde där finns inte kvar. Undrar var de nu får flytta?
Visst är det väl bra med lite förnyelse, men jag tycker den går i rasande fart.  Hänger alla med tro? Är det OS månne som har påverkat takten? Mycket nytt ska byggas till augusti 08, den saken är säker.

image138
Flyttlassen går. Området  och de små husenpå andra sidan gatan från MOMA finns inte kvar.

image139
MOMA i bakgrunden. Allt är borta! Vad ska det bli här månne?

Återvänder hem knappt en timme senare och har under tiden hunnit fundera över mycket som skett det året som jag och Bosse varit här. Har snart ett år passerat? Ja, det är ganska uppenbart....Har det hänt nåt? Tja, massor...
Kräver noggann eftertanke för att besvara detta. Vilket fantastiskt år!
Vad jag saknat? Lite lättare att svara på. Liv och Helen, mina underbara döttrar! Och att inte ha mina  vänner i närheten. Jag känner och vet att ni finns där. Men den spontana kontakten är liksom svår att ha när man befinner sig på andra sidan jorden. Men kära "gamla" vänner, hys ingen oro. Jag har blivit så väl omhändertagen av alla här i min närhet och ser med glädje fram emot en fortsatt tid här. Några vänner åker hem till Sverige nu i december och lämnar ett tomrum efter sig. Men de har en ny tillvaro som väntar hemma. Det gäller att följa den väg som hjärtat föreslår....Vad vet jag?
Anonym

Följa den väg som hjärtat föreslår och lyfta på varje sten. Du är så vis Ditte. Hur ska jag klara mig? Jag får fortsätta att läsa din blogg hemma i Sverige. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: